Studii de teren si studii specializate

Studiile de teren sunt extrem de importante pentru determinarea situatiilor reale ale amplasamentului si reprezinta baza oricarei documentatii de proiectare. Daca aceste studii sunt intocmite corect pot furniza proiectantilor de arhitectura, rezistenta si/sau instalatii suficient de multe de date din inceput si se poate contura o tema de proiectare cat mai clara. In plus, in baza acestor studii se pot anticipa costurile ascunse viitoare.

Ai nevoie de studiu topo sau geo? Studiile de teren si studiile specializate pe care le putem oferi persoanelor fizice, juridice, institutiilor publice, autoritatilor locale sau altor societati de proiectare sunt:

Acest serviciu este parte din documentatia pentru obtinerea autorizatiei de construire fiind realizat de catre arhitectii nostri exclusiv pentru proiectele realizate de catre societatea noastra fiind necesare diverse informatii tehnice privind modul de alcatuire si constructiv al constructiei proiectate. 

Studiul de trafic se intocmeste pentru fazele PUZ, PUD sau DTAC, dupa caz conform solicitarilor din certificatul de urbanism. Acest serviciu poate fi oferit si altor societati care activeaza in domeniul proiectarii, cat si beneficiarilor finali, in functie de disponibilitatea personalului nostru. 

Studiul topografic realizat in sistem de proiectie STEREO70 se realizeaza exclusiv pentru proiectele societatii noastre, de catre personal calificat in domeniul geodeziei, atestat de catre OCPI. Importanta acestui studiu este prezentata in sectiunea "Articole" mentionand ca reprezinta baza pentru asezarea pe amplasament a constructiei. Pentru a fi valida ridicarea topografica se avizeaza la Oficiul Judetean de Cadastru si Publicitate imobiliara. 

Studiul de insorire se intocmeste la fazele PUZ, PUD sau DTAC, dupa caz si are rolul de a prezenta modul in care constructia propusa umbreste alte proprietati. Acest studiu se intocmeste exclusiv pentru proiectele intocmite de catre arhitectii nostri, nefiind un serviciu dedicat altor societati de proiectare sau beneficiarilor care detin un proiect intocmit de un alt proiectant. 

Acest studiu este solicitat atunci cand investitia se afla pe culoarul de zbor sau in raza unui aerodrom, aerogara sau aeroport, dupa caz si prezinta informatii privind cotele de nivel in raport cu cotele pistei. Astfel de studii se realizeaza exclusiv pentru proiectele intocmite de catre societatea noastra, urmand sa reprezinte o parte componenta a documentatiei pentru obtinerea avizului din partea Autoritatii Aeronautice Civile. 

SSI-ul este parte din documentatia pentru obtinerea avizului ISU pentru constructii noi sau interventii asupra constructiilor existente, in conditiile in care respectivele constructii se supun avizarii ISU conform prevederilor legale in vigoare. SSI-ul se intocmeste de catre arhitectii si inginerii nostri de instalatii exclusiv pentru proiectele de arhitectura si instalatii realizate de catre noi. Tinand cont de complexitatea documentatiei pentru acest aviz ne asumam corectitudinea proiectului si obtinerea avizului favorabil doar in conditiile mentionate anterior. 

Documentatia de audit energetic se intocmeste preponderent pentru investitiile publice atunci cand obiectul contractului este reprezentat de intocmirea unei Documentatii de Avizare a Lucrarilor de Interventie (DALI). Aceasta se realizeaza in baza releveelor de arhitectura si instalatii intocmite de catre personalul nostru. Serviciul este dedicat exclusiv clientilor nostri, persoane fizice, juridice sau institutii publice. 

Acest tip de studiu este necesar in situatia in care nu exista alimentare cu apa potabila si retea de canalizare si se folosesc solutii in sistem local. Tinand cont de informatiile care sunt necesare pentru realizarea acestui studiu, accesul la amplasament si echipamentele necesare, studiul se adreseaza exclusiv clientilor One Design, care au decis sa isi intocmeasca documentatiile tehnice cu ajutorul societatii noastre. 

Verificarea conditiilor de teren, prelevarea de probe de sol si analiza de laborator a acestora sunt etapele preliminare intocmirii studiului geotehnic pe care il realizam exclusiv pentru proiectele realizate de catre noi. Continutul unui astfel de studiu este mult mai amplu decat continutul minimal prevazut de normativul NP074-2014 ceea ce conduce la costuri mai mari pentru intocmire dar o mult mai buna documentare asupra terenului de fundare si rezultand o optimizare a fundatiilor constructiilor proiectate din punct de vedere a cantitatilor de armatura si beton. Studiul geotehnic se verifica obligatoriu la cerinta Af - stabilitatea masivelor de pamant si a terenurilor de fundare de catre verificator de proiecte atestat de catre Ministerul Dezvoltarii pentru aceasta cerinta. 

In conformitate cu prevederii Legii 372/2005 privind eficienta energetica a constructiilor acest studiu este obligatoriu pentru obtinerea autorizatiei de construire, mai multe informatii despre aceasta documentatie putand fi regasita in sectiunea "Articole". Avand in vedere faptul ca in acest studiu este analizata partea de arhitectura si instalatii a viitoarei constructii, informatiile necesare sunt multiple, astfel ca studiul se realizeaza exclusiv pentru proiectele de arhitectura si instalatii realizate de catre One Design, putand astfel preintampina inca din fazele incipiente de proiectare diverse situatii ce pot aparea, precum si variantele de optimizare ale solutiilor proiectate. 

Pentru orice alte studii sau informatii suplimentare va rugam sa ne contactati folosind datele din pagina de contact.

Toate serviciile