Studii de teren si studii specializate

STUDIU TOPOGRAFIC IN SISTEM WGS-84

Sistemul de masuratori WGS-84 reprezinta un sistem de masuratori geodezice fixe bazandu-se pe un pachet important de constante si parametri care descriu dimensiunea globului, forma, gravitatia si campurile geomagnetice. WGS-84 este definitia standard a Departamentului de Aparare al Statelor Unite pentru referintele globale privind informatiile geospatiale si reprezinta sistemul de referinta pentru Sistemul Global de Pozitionare (GPS), fiind compatibil cu Sistemul International de Referinta Terestra (ITRS). WGS-84 reprezinta prescurtarea de la World Geodetic System 1984, adica Sistemul Geodezic Mondial implementat in anul 1984.

Studiului topografic sau documentatiile tehnice intocmire in sistem WGS-84 sunt necesare in vederea obtinerii avizului din partea Autoritatii Aeronautice Civile Romane (AACR) pentru obiectivele de investitie (constructii, amenajari, activitati diverse, etc) care vor fi realizate in zonele cu servituti aeronautice.

Prin studiul topografic in sistem WGS-84 se determina obstacolele pentru zonele dezvoltarii infrastructurii aeronautice sau daca viitoarele constructii afecteaza sau creaza obstacole pentru zonele aeronautice. In general, daca un amplasament se afla pe un culoar de zbor sau intr-un areal destul de extins (cativa km) fata de un aeroport, aerodrom, radar sau altor facilitati aeronautice, aceasta documentatie va fi solicitata de catre emitentul Certificatului de Urbanism (Primaria) pe raza careia se afla terenul.

Acest studiu poate fi intocmit doar de anumiti specialisti, autorizati de catre AACR si in baza normelor si protocoalelor internationale de masurare si determinare a parametrilor din teren. In anumite cazuri este posibil sa fie necesara si o analiza de obstacolare pentru zona in vederea stabilirii solutiilor constructive, a inaltimilor maxime admise, volumetriei, materialelor utilizate in vederea obtinerii avizului favorabil de amplasament si conformare din partea AACR. Analiza de obstacolare se poate finaliza cu definirea unei teme de proiectare pentru viitorul imobil, in baza caruia se poate demara procesul de proiectare.

Acest serviciu se adreseaza persoanelor fizice, juridice, institutiilor publice, autoritatilor centrale si locale.

Pentru mai multe detalii va rugam sa ne solicitati informatii accesand pagina de contact.