Studii de teren si studii specializate

STUDIU TOPOGRAFIC

Studiul topografic sau ridicarea topografica prezinta situatia reala din teren, masurata in coordonate nationale, in cazul Romaniei in sistemul STEREO 70 – Dealul Piscului.

Studiul topografic se intocmeste fie la solicitatea autoritatilor avizatoare sau a autoritatii publice locale (primarie) si poate fi mentionat in certificatul de urbanism, fie la solicitarea unui investitor, persoana fizica, juridica sau institutie publica.

In functie de complexitatea studiului topografic (ridicare topografica) acesta poate prezenta urmatoarele informatii:

In baza studiului topografic (ridicarii topografice) poate fi introdusa in documentatia cadastrala forma geometrica a terenului, forma exacta a acestuia (unghiuri, lungimi ale laturilor, etc).

Studiul topografic (ridicarea topografica) capata valoare juridica in momentul avizarii acesteia de catre Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara (OCPI) de pe raza judetului unde se afla amplasamentul. Prin avizarea OCPI se certifica faptul ca respectiva parcela are dimensiunile mentionate, suprafata si modul in care este pozitionata real in spatiu.

Prin realizarea unui studiu topografic (ridicare topografica) si suprapunerea acestuia peste o documentatie cadastrala (cadastru) se pot determina erori precedente, parti sau constructii in intregime neincluse in documentatiile cadastrale existente si astfel se defineste cadrul de pornire pentru realizarea proiectelor viitoare.

O completare a studiului topografic (ridicare topografica) poate fi scanarea 3D in nor de puncte, procedura prin care pot fi prezentate mai multe informatii despre o constructie, in special partile mai greu de definit: forma acoperisului, decoratii ale fatadelor, etc. Scanarea 3D in nor de puncte se realizeaza in special in cazul interventiilor pe constructii existente, atunci cand trebuie realizat un releveu al fatadelor sau includerea si pastrarea prin proiectul tehnic al unor elemente specifice existente ale fatadei.

Acest serviciu se adreseaza persoanelor fizice, juridice, institutiilor publice, autoritatilor centrale si locale.

Pentru mai multe detalii va rugam sa ne solicitati informatii accesand pagina de contact.