Modele de case - 5 tipuri de case uimitoare care se pot construi in functie de buget

Tinand cont de faptul ca “acasa” este un termen in stransa legatura cu fluctuatiile unei piete imobiliare in continua schimbare, dar si de un buget care depinde trebuie adaptat de la caz la caz, multi viitori proprietari iau in calcul construirea unor locuinte functionale si durabile. Nu ne putem decize de faptul ca “acasa” este locul in care te relaxezi, in care iti reincarci bateriile, petreci momente pretioase alaturi de cei dragi, asadar este important ca deciziile in raport cu achizitionarea sau constructia unei locuinte sa nu se indeparteze nici de plafonul alocat, dar nici de gusturi si posibilitati.

Si pentru ca in spatele fiecarui proiect se afla o idee care are nevoie sa prinda contur, echipa noastra condusa de arhitecti profesionisti se mandreste cu un portofoliu remarcabil care a depasit granitele imaginatiei si in care s-au materializat casele mult visate de catre clientii nostri.

Prin urmare, in articolul de fata ne indreptam atentia catre case care pot fi construite resurse materiale atent analizate, care ofera rezultate practice, si nu in ultimul rand potrivite stilului de viata adoptat.

In acest articol puteti citi despre:

  1. Modele de case ecologice

  2. Modele de case din lemn

  3. Modele de case pasive

  4. Modele de case din containere

  5. Modele de case mobile

Modele de case ecologice

modele de case ecologiceAcestea se refera la constructiile care isi propune sa nu afecteze mediul inconjurator sau cel putin intr-o masura mult mai mica decat altele. Daca pe partea tehnica putem vorbi despre utilizarea materialelor ecologice precum (caramida, piatra, lut, nisip, baloti de paie, lemn si tigla ceramica), din punct de vedere energetic, folosirea resurselor sunt proiectate si utilizate astfel incat sa se obtina eficienta maxima. Desi ele au aparut  aparut initial dorinta omului de a proteja mediul inconjurator si ulterior de a inlocui peisajele cu alternative mai interesante in fata constructiilor plictisitoarele din beton, acest tip de locuinta incepe sa aiba din ce in ce mai multa trecere si in tara noastra.Cu ajutorul unor specialisti priceputi, realizarea unui proiect de case nu mai trebuie sa fie o etapa complicata si plina de confuzii. Un plan bine realizat trebuie sa contina pe langa informatiile esentiale si doza de inspiratie pentru a crea mai departe drumul casa ideala.

Specificam ca in comparatie cu o casa normala, realizarea unei casa ecologice are in vedere implementarea unui sistem de izolare superior. Mai mult decat atat, acest lucru are in vedere si o eficienta sporita a calitatii finisajelor naturale. Un aspect demn de luat in seama este faptul ca aceste constructiii ecologice se bucura de un transfer termic redus in raport  mediul inconjurator. Pentru aceasta constructie nu este nevoie de aer conditionat vara, si asta pentru ca are un sistem special ce nu permite patrunderea caldurii in interior.Daca ar fi sa ne referim la preturi, costurile caselor ecologice se amortizeaza in timp, caci fara doar si poate vorbim despre o casa prevazuta cu sistem inteligent. 

Modele de case din lemn

 modele de case din lemn

O casa cu structura din lemn se bucura de o sumedenie de avantaje.

Dar sa le luam pe etape:

In primul rand pornim in a duce la cunostinta costurile mai scazute in comparatie cu ridicarea unui alt tip de locuinta. In plus, o astfel de asezare se poate duce la termen extrem de rapid. Continuam cu descrierile si avantajele, este important de precizat ca lemnul este un material de constructie care izoleaza extrem de bine. Asadar pe timp de iarna cu siguranta puteti beneficia de o locuinta extrem de calduroasa. Celuloza, vata minerala bazaltica si de sticla si polisterienul sunt cateva exemple de materiale termoizolante care conduc catre rezultate energetice extrem de apreciate si utilizate.

Pe langa faptul ca aceste constructii ofera vietii un mediu ecologic, ele sunt destul de rezistente si in cazul unor dezastre naturale, precum cutremurele. Desi in tara noastra, acest tip de constructii inca nu se bucura de o popularitate accentuata, si multi romani asociaza aceasta constructie drept o casa de vacanta, costurile pentru o realizare ei precum si rapiditatea executiei par sa conteze destul de mult pentru buzunarele romanilor. Asadar, sa incline balanta catre tot mai multe cereri pentru case de lemn.   

Daca inca esti in cautari, ai putea opta pentru o casa realizata din lemn, foarte usor de realizat cu ajutorul unui specialist dedicat si implicit a unor buni constructori. 

Modele de case pasive

 modele de case pasive

Chiar daca conceptul de locuinta pasiva este destul de usor asimilat celui eco, (si asta pentru ca definitiile acestora sunt asemanatoare), aspectele ce vizeaza diferentele se cunosc si se asimilieaza in timp.

Patruns in Romania destul de recent, acest concept trebuie inteles foarte bine. Constructia caselor pasive vorbeste in primul rand despre o calitatea superioara a aerului. Ea este redata de un sistem inovativ de ventilatie cu recuperator de caldura, sau mai precis un sistem care introduce permanent in cladire aer proaspat, la o temperatura de confort.

Mai mult decat atat, vorbim despre o eficienta energetica foarte sporita. Specialistii nostrii ne vorbesc despre un consumul de energie predispus la incalzirea unei case pasive ca fiind mai redus cu mai mult de jumatate fata de consumul unei case conventionale. O casa pasiva poate fi construita din orice material atata vreme cat nu sunt abateri de la structura ce vizeaza proiectarea de arhitectura, rezistenta si instalatii.

Totodata, totodata profesionistii ne reamintesc ca o casa pasiva se aseamana foarte bine cu o casa ecologica deoarece nu elimina noxele generate de procesul de incalzire (care polueaza in mod agresiv mediul inconjurator).

Modele de case din containere

 case din containere

Desi, aceste locuinte sunt preferate de familii nonconformiste, cu putini memembri, ce prefera modele de case mici, (dar trebuie sa si recunoastem cu preturi pe masura) containerele au reusit ultimii ani sa fructifice imaginatia arhitectilor, transformadu-le in constructii cu totul si cu totul deosebite.

O casa din containere poate fi incadrata cu succes intr-un spatiu extrem de practic de locuit. Ca si alte tipuri de locuinte, precum cele din lemn de pilda, rapiditatea executiei si mobilitatea lor, reprezinta criterii importante pentru cei doresc si vor sa isi traiasca viata intr-un astfel de mod si ritm. In functie de nevoile unei familii si suprafata dorita, aceste module pot veni catre client in sistem prefabricat. Mai mult decat atat, timpul de executie este mult mai rapid in comparatie cu cel al unei case traditionale, dar nu excludem izolarea termica si o structura care poate acoperi fericit atat living, dormitoare, baie cat si bucatarie sau spatiu de garaj ori de relaxare. Iar pentru un tot unitar, probabil ca nu ar trebui sa uitam nici de amenajarile exterioare si peisagistice care necesita un simt estetic dezvoltat care se reflecta asupra aspectului lucrurilor din jur.

Casele din containere sunt eficiente din punct de vedere energetic (unele avand inclus in pretul de achizitie instalatia de apa si de electricitate) si pot fi montate pe orice tip de teren, ele pot fi incadrate cu succes atat ca spatii de locuit extrem de moderne, dar si birouri de firme, spatii pentru chioscuri de tip street-food sau chiar cabane de vacanta.

Modele de case mobile

 case mobile

Desi conationalii nostri sunt reticenti la metode alternative de locuit, poate ca nu este timpul trecut sa inceapa sa fie ceva mai deschisi si din acest punct de vedere. Factorul decident in stabilirea pretului acestor tip de locuinte il reprezinta marimea. Asadar, in functie de cerintele si preferintele clientului pretul poate cunoaste modificari.

Avantajul major acestor tipuri de locuinte mobile este dat de costurile de intretinere extrem de scazute si faptul ca ele (la cerere) pot ajunge la solicitant gata mobilate si echipate, pregatite pentru uz si locuit.

Si pentru ca ajung la destinatie deja asamblate, iar odata pozitionate avand nevoie doar de conectarea la reteaua de alimentare, canalizare, apa, ele reprezinta solutii de real succes care satisface numerosi clientii din zona operatorilor de turism sub diverse forme: campinguri ori sate de vacanta.

Oferind atat functionalitate dar si confort la un nivel destul de ridicat, casele mobile, iubite peste ocean si din ce in ce mai cunoscut in Europa, poate fi o solutie cel putin interesanta pentru familiile care doresc sa isi petreaca vacanta intr-o maniera alternativa. Cu toate facilitatile adaptate nevoilor umane, acestea pot indeplini cu succes exigentele si cerintele intregii familii. 

Toate articolele