Acest website foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi calitatea informaţiilor oferite vizitatorilor. Prin continuarea navigării ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.
Cand spunem proiecte case cu etaj ne gandim la constructia unei case mari, special concepute pentru o familie numeroasa, care are nevoie de un spatiu functional si complet maximizat.
Insa, ca orice alt proiect, dar si in cazul unei case cu etaj, exista aspecte si reguli pe care trebuie sa le urmezi pentru a te asigura ca indeplinesti structura unei constructii potrivite.
O casa cu etaj iti ofera posibilitatea sa iti amenajezi parterul diferit, fara sa tii cont neaparat de regulile firesti de amenajare. Nu esti fortat de situatie sa iti amenajezi un dormitor la parter, pentru ca ai posibilitatea sa faci asta la etaj. Asa cum, de altfel, camera de zi poate avea o suprafata mult mai mare decat ar avea orice alta camera de zi, intr-o casa obisnuita, fara etaj.
La parter, ai posibilitatea sa iti creezi o atmosfera familiala prin intermediul amenajarii pentru ca nu iti mai este impusa o limita de spatiu. Lucrurile pot fi destul de complexe deoarece parterul poate fi rezervat atat pentru o bucatarie, o baie incapatoare, dar si un living spatios si primitor. O suprafata optima pentru un parter, care ar acoperii nevoile unei familii cu copii se incadreaza intre 100 si 130 mp. Pe langa incaperile gandite la parter, in spatiul maxim intra si holurile prestabilite, dar si spatiile de depozitare, mai multe sau mai putine, in functie de nevoie.
Amenajarea etajului, de cele mai multe ori se face in functie de preferintele viitorilor proprietari si se poate adapta in functie de nevoi. In mod normal, compartimentarea zonei de la etaj a fost gandita pentru a oferi confort si pentru a indeplinii conditiile optime pentru o odihna corespunzatoare. Proiectele de case cu etaj sunt compartimentate cu dormitoare mari si primitoare la etaj, fiecare avand o baie proprie. Regulile nu sunt clare si bine stabilite in ceea ce priveste impartirea camerelor. Chiar si la etaj poate exista o camera de zi, in functie de spatiul disponibil, care sa se integreze perfect cu restul camerelor si cu design-ul acestora.
Daca mai este suficient loc la dispozitie, tot la etaj se poate amenaja si o camera a oaspetilor, care pot ramane in casa peste noapte.
Proiectul unei case cu etaj trebuie sa se incadreze asteptarilor, dar si prioritatilor unei familii, inca de la inceputul constructiei. Modificarile ulterioare pot fi greu de facut si uneori chiar imposibil de pus in practica, asta dupa ce constructia a fost deja facuta. Planul trebuie sa fie bine gandit, dar si functional pentru a te bucura cat mai mult timp de o casa fara reparatii suplimentare.