Case de lemn - informatii, avantajele si dezavantajele unui model de casa din lemn

Alegerea unei case cu structura lemn a inceput sa devina o abordare din ce in ce mai solicitata. Ca atare, o constructie mai economica si mai rapida, poate avea la baza cateva informatii care provin din proiectele caselor din lemn.

De ce? In primul rand, lemnul ofera rezistenta constructiei, asadar putem vorbi despre o structura sigura in eventualitatea producerii unui cutremur. Si in al doilea rand, casele din lemn se incadreaza foarte bine in standarde de confort eco, si anume: caldura suficienta iarna, aer placut vara si bineinteles un nivel optim de umiditate.

In acest articol puteti citi despre:

  1. Ce informatii trebuie sa stii inainte sa demarezi un astfel de proiect

  2. Avantajele constructiei unei case de lemn

  3. Dezavantajele constructiei unei case de lemn

Ce informatii trebuie sa stii inainte sa demarezi un proiectul casei din lemn?

casa de lemn interior

Desi in ultima perioada constructiille din lemn au inceput sa cunoasca o popularitate mult mai mare comparativ cu alti ani, este foarte important de mentionat ca un astfel de proiect trebuie realizat de catre profesionisti cu experienta, care isi pun toata priceperea si responsabilitatea de care dau dovada.

Acasa este locul in care ne retragem dupa o zi incarcata, spatiul in care ne petrecem momente speciale alaturi de familie si prieteni, prin urmare locuinta trebuie sa beneficieze de cele mai bune conditii.

Calitatea lemnului este principalul criteriu pentru ca o casa pe o asemenea structura sa fie bine construita. Lemnul (recomandabil cel de brad) trebuie sa fie conform specificatiilor din proiectul de executie si implicit calculelor de rezistenta si trebuie sa fie tratat adecvat impotriva daunatorilor si sanselor de a produce umiditate.

Pentru ca este un material de constructie extrem de versatil si cu care se poate lucra extrem de usor, constructiile din lemn se bucura de o mare apreciere din partea arhitectilor, care pot desavarsi rezultate arhitecturale cu adevarat spectaculoase.

Avantajele constructiei unei case de lemn

casa de lemn exterior

Avantajele unei case de lemn sunt nenumarate, dar printre cele mai importante putem aminti ca:

Dezavantajele constructiei unei case de lemn

case din lemn munte

Ca dezavantaje, casele de lemn pot face referire la:

 

Toate articolele