Cele mai moderne proiecte de case

Zi de zi se fac mii de proiecte case in intreaga lume. Dintre acestea insa, o mica parte sunt cu adevarat inspirate. Din dorinta de a avea o casa cat mai moderna, multi proprietari uita de functionalitate, de legislatie si de stil, inghesuind o multime de elemente in tendinte.

Casele moderne au depasit de multa vreme granitele detaliilor estetice care sa impresioneze prin bogatie. Astazi, o casa confortabila si atractiva din punct de vedere estetic este o casa construita intr-un stil cat mai minimalist cu putinta. Se apreciaza spatiile mici care sunt foarte bine optimizate si se mizeaza pe stiluri cat mai simple. Acest lucru nu inseamna ca o casa moderna nu poate avea influente clasice si nu face loc elementelor traditionale, insa miza moderna este intotdeauna functionalitatea.

Care sunt tenditele in materie de culori, forme si materiale folosite la casele moderne?

Anul 2017 a facut loc unor culori puternice si interesante, cum ar fi auriul si argintiul. La fel de interesante sunt si bronzul si cuprul, care ofera un aspect chic, ce te duce cu gandul la amenajarile clasice, insa pastreaza ideea de amenajare minimalista. Printre culorile aflate in tendinte se mai numara si nuante de bordo sau terra cota.

Lemnul ocupa un loc foarte important in proiectele moderne de case, in conditiile in care utilitatea lui este recunoscuta din ce in ce mai puternic.

Piatra este si ea in ce in ce mai folosita, iar varietatea de piatra falsa aparuta pe piata lasa loc de foarte multe interpretari.

Nu trebuie sa fie neglijata nici ceramica, folosita din ce in ce mai des atat la amenajarile interioare, cat si la cele exterioare.

Ce trebuie avut in vedere la constructia unei case moderne?

Cei care doresc sa isi construiasca o casa nu trebuie sa neglijeze o serie de aspecte eosebit e importante:

O casa moderna poate sa fie definita diferit in functie de locul in care este construita, asadar, inainte de constructie este bine sa se analizeze constructiile din jur si tendintele pe care le au alte case.

Nu trebuie sa fie neglijata partea legislativa

Un proiect de casa moderna trebuie sa aiba in vedere toate aspectele estetice, insa trebuie sa tina cont si de elementele legislative. Tocmai de aceea, este foarte important sa fie angajata o echipa de arhitecti care poate sa speculeze cat mai bine dorintele proprietarului, pentru a le mula pe cerintele legislative. Fiecare zona a lumii dispune de propriile reguli, ceea ce poate sa insemne destul de multe provocari pentru cei care isi doresc ceva mai mult decat o casa standard.

Toate articolele