Designul interior in trend: tendintele anului 2018

Ideile indraznete, excentrice, adesea costisitoare de decorare din anul precedent au disparut. In mod rezonabil, tendintele anului 2018 care vizeaza designul interior militeaza pentru interioare placute, moderne si functionale, dar totodata confortabile si cat mai eco-friendly.

Printre trendurile care urmeaza in

Legat de cromatica promovata de designerii de interior pentru anul 2018, accentul cade pe detaliile stralucitoare caracteristice culorilor metalice, asa cum ar fi argintiul sau auriul. Nuantele de cupru si bronz sunt de asemenea in tendinte, pentru ca adauga o eleganta chic in realizarea decorurilor moderne. De altfel, tonurile de rosu-aramiu, de la bordo si marsala pana la terra cotta  sunt alegeri intelegente pentru designul interior in anul urmator.

Simplitatea liniilor si a formelor mobilierului este o alta regula de urmat in 2018, regula valabila pentru amenajarile interioare. Designurile geometrice, curate si elegante, cu unghiuri usor curbate - toate aceste elemente specifice stilului minimalist scandinav sunt optiuni extrem de inspirate pentru amenajarea spatiilor interioare in anul ce se apropie. Mobilierul metalic creaza un aspect inedit atunci cand cuprinde elemente din lemn si tapiterie moala, adaugand o nota luxurianta oricarui spatiu.

Vasele de ceramica ori de sticla confectionate manual si in general orice alt tip de obiect decorativ handmade sunt noile tendinte referitoare la designul interior. Ramele de tablouri metalice, la fel ca si corpurile de iluminat din sticla creeaza un efect vizual modern si rafinat, incadrandu-se perfect in trendurile anului urmator.

Piesele de mobilier din lemn de culoare maro natural este modern si atragator, perfect pentru spatiile mici. Combinat cu idei de iluminat spectaculoase, acest tip de lemn creaza camere spatioase, calde si confortabile. Designul eco-friendly este preferat in 2018, de aceea nu trebuie sa lipseasca din nicio locuinta rafturile pentru carti sau suporturile pentru flori confectionate din lemn.

Se pare ca mare parte din tendintele designului interior pentru anul 2018 sunt inspirate de frumusetea naturii. Astfel, finisajele din piatra naturala sunt noile must-have in materie de amenajari interioare. Marmura si granitul raman cele mai populare pietre folosite, creand alaturi de elementele decorative cu printuri geometrice un model fabulos.

Gasirea mixurilor fresh de culori, combinarea texturilor intr-un mod creativ, reconditionarea obiectelor de decor deja existente si in general incorporarea ideilor deloc costisitoare in procesul de decorare a casei, sunt cateva dintre regulile de stil ale designului interior din 2018. Un spatiu banal se poate transforma intr-un spatiu in tendinte, cu un buget minim si cu foarte multa creativitate.

Pentru situatiile in care nu-ti gasesti inspiratia, contacteaza expertii biroului de arhitectura OneDesign care iti vor oferi cele mai bune solutii si sfaturi de design interior!

Toate articolele