Acest website foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi calitatea informaţiilor oferite vizitatorilor. Prin continuarea navigării ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.
In sfarsit ai luat decizia de a te muta de la apartament la casa, unde vei avea mai multe camere si mai spatiu in curte, pentru relaxare. Acest lucru este un motiv de bucurie, insa daca vrei sa iti construiesti o casa de la zero, sunt foarte multe lucruri la care trebuie sa te gandesti pentru a sti daca ceea ce iti doresti este si ceea ce ai nevoie si mai ales daca dispui de bugetul de necesar pentru ca dorintele tale sa fie implementate. Daca esti si tu in aceasta situatie, afla care sunt principalele 3 aspecte pe care sa le iei in calcul in alegerea unui proiect de casa:
Stilul casei
Casa in care locuiesti este, de fapt, o parte din tine. Pentru ca este locul care te reprezinta cel mai bine, casa ar trebui sa iti reflecte personalitatea, de aceea stilul pe care il alegi este foarte important. Iti doresti o casa minimalista cu accente moderne? Sau poate ai visat dintotdeauna sa ai o casa in stil traditional? Exista foarte multe modele de case pentru care poti opta, iar arhitectul te poate ajuta sa iei cea mai buna decizie in aceasta privinta. Odata ce identifici care este stilul cel mai potrivit pentru casa ta, va fi mai usor sa realizezi proiectul casei, sa faci un necesar si sa stabilesti costurile investitiei.
Gradul de functionalitate al casei
Pe langa faptul ca trebuie sa aiba un design atractiv, locuinta ta trebuie sa fie si functionala. Astfel, este esential sa te gandesti care sunt nevoile tale legate de spatiu. Daca ai o familie numeroasa, poate ar fi mai bine sa optezi pentru un proiect de casa cu etaj. Daca locuiesti singur sau ai o familie restransa, o casa pe un singur nivel ar pute sa fie exact ce iti trebuie. Iti doresti ca proiectul casei sa integreze si un garaj pentru masina? Esti gata sa sacrifici o curte spatioasa pentru a construi o casa mai mare? Acestea sunt doar cateva dintre intrebarile la care trebuie sa gasesti raspunsurile pentru sa stabili gradul de functionalitate pentru casa ta.
Aspectele legislative
Partea legislativa este un al treilea aspect in privinta caruia va fi nevoie sa te documentezi inainte de a-ti ridica o casa. O firma de arhitectura ar putea sa iti ofere ajutor pretios in acest sens, deoarece se va ocupa de obtinerea documentatiilor necesare pentru a incepe constructia. Printre actele care sunt musai sa le ai in momentul in care te-ai decis sa demarezi lucrarile se numara: cerificatul de urbanism, in care sunt specificate toate caracteristicile pe care trebuie sa le indeplineasca noua constructie, studiul geotehnic pentru a stabili modul in care va fi amplasata cladirea, proiectul de casa care poate fi unul tip sau unul personalizat dupa preferintele tale, autorizatia de constructie si avizele de amplasament pentru instalarea retelei de utilitati.
Arhitectii din echipa 1Design iti pot oferi ajutor de specialitate cu privire la toate cele trei aspecte discutate anterior, pentru ca tu sa iti poti construi, de la zero, casa pe care ti-ai dorit-o dintotdeauna!