De ce ar trebui sa construiesti o casa de la zero?

Construirea unui camin este, de cele mai multe ori, cea mai mare investitie pe care o face o persoana de-a lungul vietii. Alegerea unui plan al casei, gasirea unei firme de design care sa poata puna in practica toate ideile tale si ridicarea constructiei propriu-zise necesita timp si energie, dar cu ajutorul unor profesionisti, toata drumul de la idee la casa visurilor tale devine floare la ureche.

Desigur, atunci cand vrei sa te muti la casa ai doua optiuni. Ori alcatuiesti un plan de la zero, ori cumperi o casa deja ridicata. Ambele idei sunt bune, dar avantajele in a construi o casa asa cum vrei tu sunt mai multe.

Iti poti pune in aplicare toate ideile, oricat de indraznete ar fi

Poti petrece foarte mult timp in a cauta o casa deja construita, dar te vei lovi de foarte multe piedici. Cand gasesti zona care te avantajeaza, realizezi ca ideea ta nu se regaseste intre peretii deja ridicati. Ori nu e asa cum ti-ai imaginat-o, ori nu e destul de incapatoare, pentru a te satisface, ori nu are o gradina pe masura asteptarilor tale, ori e prea scumpa, ori e indeajuns de veche, incat necesita reparatii capitale. Daca alegi sa o faci de la zero, consultandu-te cu specialisti, o poti crea asa cum ti-ai imaginat-o.

Nu vei mai investi bani prea curand

In vreme ce te poti astepta oricand la o casa veche sa cedeze, o constructie ridicata de tine va fi una cu „termen de garantie” mult mai mare. Si nu luam in calcul doar peretii casei sa inceapa sa se crape, din cauza anilor care au trecut peste ei, ci la tot ansamblul. Intr-o casa veche este foarte probabil sa cedeze instalatia termica, electrica sau cea de canalizare. Construind totul cu simt de raspundere, ca pentru tine, nu pentru vanzare, poti fi sigur ca nu vei avea batai de cap in acest sent prea curand.

Vei folosi materialele de constructii alese de tine

La prima vedere, acest aspect poate parea neimportant, insa nu este asa. Materialele de constructii folosite in trecut contin azbest sau plumb, in vreme ce mucegaiul isi gaseste usor loc in orice spatiu imbatranit. Astazi, din dorinta de a crea produse mult mai putin poluante decat in trecut, firmele de materiale de constructii pun la dispozitia oricui produse eco, asa numitele materiale verzi, pentru a te proteja de cat mai multe afectiuni care pot aparea in prezenta componentelor toxice din materialele de constructii, de la probleme de respiratie sau alergii, pana la boli grave de plamani sau de piele.

Vei gestiona bugetul asa cum doresti

De comun acord cu specialistii nostri in constructii, poti ajunge la rezultatul dorit, folosind suma pe care vrei s-o investesti in caminul tau. Cumparand o casa veche, te poti lovi de un aspect mai putin dorit, asa cum spuneam si mai devreme, si anume acela ca, in afara de suma cu care cumperi casa, va fi nevoie sa suplimentezi bugetul pentru eventualele reparatii sau imbunatatiri. Vei salva, astfel, si timp pretios si te vei putea muta alaturi de familia ta in cel mai scurt timp posibil in casa visurilor tale.

Asadar, daca iti cauti un camin, alege sa investesti intr-o casa construita de la zero, dupa bunul tau plac.

Toate articolele