De ce sa-ti faci casa cu un singur nivel: avantajele proiectelor de case cu parter

Proiectele de casa cu un singur nivel sunt din ce in ce mai des solicitate de catre viitorii proprietari. Acest lucru se intampla datorita faptului ca locuintele construite astfel prezinta o serie de caracteristici care aduc beneficii pe termen lung. Dintre multele avantaje pe care le au casele pe un nivel, le vom discuta pe cele mai importante dintre ele:

  1. Eficienta energetica

In cele mai multe dintre situatii, in cazul caselor cu un singur nivel eficienta energetica este mai crescuta fata de casele pe mai multe etaje. Desi casele cu mai multe niveluri au adesea mai putini pereti exteriori, fapt care impiedica pierderile de caldura, casele cu un singur nivel pot fi mai compacte si pot include cu usurininta sisteme eficiente de incalzire. De asemenea, avand tot spatiul de locuit pe un singur nivel, temperatura din incaperi este mult mai uniforma, deoarece caldura nu se mai ridica spre etaj. Nu numai ca aceasta caracteristica ajuta la economisirea banilor cu plata facturilor, dar totodata transforma casa intr-una ecologica.

  1. Intretinere usoara

Exteriorul unei locuinte cu un singur nivel este mult mai usor de intretinut. Peretii inalti  ai caselor cu etaj reprezinta de multe ori o piedica in ceea ce priveste intretinerea. Mai mult decat atat, eventualele reparatii care sunt necesare sunt mai facil de realizat in cazul unei locuinte cu un singur nivel. Deci, casele pe un singur nivel mai au inca un plus la acest capitol.

  1. Accesibilitate crescuta

Persoanele mai in varsta prefera deseori o casa construita pe un singur nivel, decat una cu etaj si asta din considerente care tin de accesibilitate. In timp ce scarile dintr-o casa cu etaj pot deveni in timp nesigure, casele cu parter le ofera un grad de mobilitate mult mai ridicat.

Insa, acest lucru nu inseamna ca doar persoanele in varsta opteaza pentru proiectele de casa cu parter; din contra, multitudinea de idei unice de design ce pot fi realizate in acest caz conving tot mai multi tineri sa isi construiasca o casa de acest tip.

  1. Renovare rapida

Configuratia simplificata a caselor one floor, prezinta avantaje si cand ne gandim la cheltuielile necesare unei renovari. O casa cu un singur nivel poate fi renovata intr-un timp mult mai scurt si cu resurse mai putine decat una cu mai multe etaje.

De exemplu, lucrarile de expansiune a locuintei sunt mult mai usor de realizat in acest caz, in timp ce, o casa pe mai multe niveluri va necesita in cazul expansiunii o analiza structurala si o planificare atenta a proiectului de extindere.

Cu 1design poti incepe imediat lucrarile de constructie a locuintei tale! In plus, iti oferim in avans cadoul de casa noua,  punandu-ti la dispozitie proiecte de case cu parter la preturi reduse!

Toate articolele