Ce trebuie sa stii, inainte sa iti faci o piscina

In zilele toride de vara sau in weekendurile tale libere, vrei sa te bucuri de relaxare si sa te racoresti, fara sa pleci de acasa. Mai mult decat atat, o baie la miezul noptii, alaturi de prieteni si familie, e cea mai buna idee. Ce bine ca avem solutia pentru tine - o piscina chiar in curtea casei tale! Ce trebuie sa stii, inainte sa iti faci o piscina?

Cea mai importanta etapa, inainte sa incepi constructia propriu-zisa a piscinei sau a bazinului de inot, este faza de proiect, de preparare a ideilor. Prima data, trebuie sa te gandesti in ce scop vei folosi piscina si unde o vei pozitiona. Un arhitect peisagist sau un constructor de lux te poate ajuta cu sfaturi in acest sens, pentru ca tu sa te bucuri de momente maxime de relaxare. Experienta noastra in domeniu si trucurile pe care le cunoastem te vor ajuta sa iti pui in aplicare planul pentru spatiul tau preferat din curte.

De ce iti doresti o piscina?

Trebuie sa te gandesti pentru ce anume vrei sa folosesti acest spatiu de relaxare, pentru ca o piscina pentru inot sau alte activitati de tip fitness arata cu totul si cu totul altfel decat una pentru activitati interactive. Sau poate iti doresti o piscina de tip spa, numai pentru relaxare sau estetica gradinii tale. Stabileste, mai intai de toate, destinatia bazinului.

Cui va fi destinata piscina?

In cazul in care vrei sa te bucuri, alaturi de copii, de o baie racoritoare, trebuie sa tii cont de faptul ca o parte a piscinei va trebui construita astfel incat adancimea apei sa fie una mai mica la marginea bazinului si mai adanca in rest. Indicat ar fi ca fundul acesteia sa aiba un material pe care nu se aluneca, pentru a evita orice accidentare.

Solul este ideal pentru constructia piscinei?

Este foarte important ca un specialist sa stabileasca daca pamantul din gradina unde vrei sa pozitionezi piscina este potrivit pentru ideea ta. Daca solul este nisipos sau expansiv, e posibil sa ai nevoie de niste constructii suplimentare, care sa intareasca baza piscinei, mai ales daca vrei ca bazinul sa aiba o adancime mare.  

Ce stil vei adopta?

Constructorii de piscine sugereaza alegerea unei forme si a unui stil pentru piscina ta care sa se potriveasca atat cu arhitectura si motivele casei tale, cat si cu restul gradinii. Chiar daca ai deja o idee despre cum ai vrea sa arate, e bine sa tii cont de sfaturile arhitectilor peisagisti. Daca, insa, esti hotarat asupra unui model care nu are nimic in comun cu tot ce il inconjoara, incearca sa creezi o zona de tranzitie intre aspectul piscinei si restul cadrului. Cu ajutorul specialistilor, poti adauga plante sau alei care sa faca legatura intre tot ce se afla in curtea ta.

Ce vei adauga piscinei?

Daca vrei ca bazinul sa fie unul unic, e necesar sa adaugi lumini, care vor crea un efect inedit, mai ales la lasarea serii. Poti pune si banci subacvatice, un fileu de volei sau, de ce nu, un bar plutitor. Balustradele de sub ape sau sistemele de curenti variabili iti vor facilita inotul.

Ce material vei folosi?

Desi majoritatea oamenilor foloseste tencuiala simpla, atunci cand construieste o piscina, suprafetele agregate au devenit un MUST al zilelor noastre. In functie de materialele folosite in constructia casei sau a celorlalte articole din preajma piscinei, poti alege din ce vei face bazinul. Nu trebuie sa uiti de filtre, foarte importante mai tarziu, cand nu vei vrea sa pierzi mult timp cu mentenanta piscinei!

Piscina va fi punctul de atractie al curtii tale, asa ca lasa-ne sa te ajutam s-o creezi asa cum ti-ai imaginat-o!

Toate articolele