Cum sa amenajati o casa in stil rustic

In articolul de fata vom vorbi despre stilul rustic, stil care nu si-a pierdut din valoare, in ciuda faptului ca design-ul modern si minimalist este din ce in ce mai cautat in domeniul amenajarilor interioare. Desi, la prima vedere, o casa rustica pare usor de decorat, aceasta vizune poate fi foarte complexa.

Stilul rustic se caracterizeaza prin caldura, farmec si simplitate, avand in vedere ca presupune utilizarea unor culori si obiecte care sa confere o atmosfera placuta si confortabila in intreaga locuinta. Intr-o lume din ce in ce mai agitata, o casa decorata in stil rustic reprezinta refugiul perfect, iar alegerea unei astfel de amenajari dovedeste indrazneala si creativitate.

Ne-am gandit sa va oferim cateva idei de amenajare a casei dumneavoastra in stilul rustic, indiferent ca locuiti la casa, apartament sau garsoniera, pentru ca acest tip de design se potriveste in orice spatiu.

Sfaturi practice de amenajare pentru o casa in stil rustic

In general, pentru stilul rustic sunt ideale nuantele calde naturale precum: maro, alb, bej, gri, galben sau cafeniu. Asadar, incercati sa alegeti piese de mobilier si accesorii in culori delicate, pentru a lasa impresia de spatiu deschis, aerisit si curat.

De asemenea, un alt aspect de care trebuie sa tineti cont atunci cand alegeti mobilierul rustic este materialul din care acesta este confectionat. In general, stilul rustic este caracterizat de lemn, piatra naturala, fier forjat etc., asa ca e recomandat sa optati pentru mobila cu un aspect natural, traditional.

Pentru baie si bucatarie, alegeti robineti de culoare aurie sau aramie, cu aspect uzat. La baie, un cos de rachita e ideal pentru depozitarea rufelor de spalat, iar la bucatarie puteti expune tigaile si ustensilele de gatit pe o sina metalica sau pe o polita de lemn.

Cuverturile, perdelele, draperiile, covorasele, pernutele decorative, fetele de masa sau seturile de lenjerie pentru pat trebuie sa fie din lana, bumbac sau in. Acestea vor contura si mai mult decorul rustic al locuintei, imprimandu-i caldura si confortul specifice acestui stil de amenajare.

Daca nu doriti sa decorati toata casa in stil rustic, ci aveti nevoie doar de o tema dominanta, puteti alege sculpturi de lemn, fotografii vintage, covoare din iuta, stergare, flori si alte accesorii care sa ofere un aer rustic incaperilor. 

Studiu de caz - Idei si trucuri utile pentru amenajarea unei bucatarii in stil rustic

1. Oferiti un aer deosebit incaperilor prin mici pete de culoare cum ar fi fete de masa vesele, vaze cu flori, draperii si perdele cu imprimeuri colorate, ghivece sau recipiente pentru alimente cu modele iesite din comun.

2. Folositi ceramica! Farfurii, cani, borcane pentru alimente si condimente, vaze pentru flori, ghivece, toate realizate din ceramica si asezate la vedere contribuie la conturarea stilului rustic.

3. Atentie la aparatele electrocasnice si la “amestecul” dintre modern si rustic. Alegeti modele de aparate electrocasnice in nuante cat mai neutre si cu un design cat mai clasic, apoi incercati sa le combinati cu elementele rustice din bucatarie. Le puteti incorpora in mobilier sau ascunde cu ajutorul perdelutelor si draperiilor cu imprimeuri delicate.

Indiferent daca optati pentru stil rustic clasic sau pentru ceva mai modern, combinat cu elemente minimaliste, o locuinta decorata astfel va face sa visati si sa va relaxati. 

Toate articolele