Care sunt secretele unor proiecte de case cu mansarda reusite

Casele mansardate au devenit un real trend, mai ales dupa perioada anilor ‘89. Din motive functionale si estetice, acestea se regasesc si acum printre cele mai populare optiuni ale viitorilor proprietari, care isi doresc sa cumpere sau sa construiasca o locuinta spatioasa, cu design deosebit.

Chiar daca alegi sa ahizitionezi o astfel de casa gata construita sau sa alegi dintre unul dintre numeroasele proiecte case cu mansarda, e important sa stii care sunt secretele unei constructii din aceasta categorie, pentru a face cea mai buna alegere.

Case cu mansarda: Avantaje si facilitati

Casele prevazute cu mansarda reprezinta un tip de locuinte foarte practice, dar si interesante din punct de vedere al designului. De multe ori, aceasta optiune aduce proprietarilor beneficii functionale, deoarece ofera spatiu suplimentar care poate fi folosit in diverse scopuri.

Astfel, mansarda poate fi utilizata drept loc de studiu, spatiu dedicat hobby-urilor, spatiu de depozitare; de asemenea, in mansarda casei poate fi amenajat un dressing, un loc de joaca pentru copii, sau un dormitor in adevaratul sens al cuvantului. In plus, pentru ca mansarda este un loc in care lumina naturala patrunde facil, de aceea este locul ideal pentru a fi transformat intr-un spatiu cosy, in care sa te relaxezi asa cum iti place.

Totodata, tavanele inclinate ce caracterizeaza acest stil de case cresc valoarea estetica a acestora. Camerele amenajate in mansarde au un design aparte, tocmai pentru ca modul deosebit de dispunere a peretilor si a ferestrelor formeaza unghiuri vizuale de exceptie.

Afla mai multe despre avantaje case cu mansarda.

Proiecte de case cu mansarda - provocari

Locuintele mansardate au insa si cateva dezavantaje. Printre cele mai mari provocari ale unei case cu mansarda se numara spatiul din marginile sale. Avand un regim de inaltime foarte mic, aceste spatii nu vor putea fi utilizate intr-un mod eficient, insa un designer de interior va sti cu siguranta cum sa puna in valoare chiar si aceste zone.

Mai apoi, izolatia mansardei poate ridica probleme serioase. Sistemele de izolare termica, precum si hidroizolatia trebuie realizate cu atentie, pentru evitarea surprizelor neplacute. Pentru realizarea unui proiect de casa reusit este recomandat ca termoizolatia sa aiba undeva intre 25-35 cm grosime si sa se efectueze cu ajutorul vatei bazaltice sau a vatei minerale.

La One Design te ajutam sa ai casa cu mansarda potrivita nevoilor si gusturilor tale. In portofoliul nostru sunt incluse proiecte tip de case pe parter cu mansarda si case cu etaj si mansarda, dar de asemenea putem crea proiecte personalizate de case de orice tip.

Toate articolele