Cate activitati presupune construirea locuintelor si spatiilor de tot felul

Domeniul imobiliar fascineaza prin complexitatea sa. Pana la rezultatul final, palpabil, se desfasoara multe procese, se tine cont de multe procedee si sunt multi oameni implicati. Proiectele sunt nascute, cresc precum un aluat si ajung la momentul de dezvoltare maxima in mai multi pasi.

Proiectele vizeaza casele/vilele si casele de vacanta, iar pentru casele pe terenuri mici exista cateva particularitati mentionate de noi. Desigur, sunt vizate si garsonierele si apartamentele, indiferent de specificatii. In aceeasi masura, mai sunt dezvoltate pentru absolut tot ce tine de Ho.Re.Ca., precum si pentru spatiile industriale atat de masive si de particularizate.

Ce alte cladiri si terenuri beneficiaza de proiecte?

Exemplele nu se incheie aici: spatiile medicale trebuie proiectate intr-o asemenea maniera incat toate dotarile si dependintele sa fie accesibile in cel mai scurt timp posibil si cu o cat mai mare acuratete, disciplina si usurinta. In joc poate fi chiar viata pacientilor!

Urmeaza spatiile exterioare sau expozitionale, care, printr-un proiect de amenajare complex si complet, multidisciplinar, devin atat de bine integrate in peisaj si atat de interesante incat cei care folosesc spatiile respective devin realmente incantati.

Exista oameni specializati in consultanta clientilor in vederea achizitionarii terenului sau imobilului potrivit pentru scopurile sale, indiferent care sunt acestea. Ulterior, se trece la proiectarea arhitecturala, cea de rezistenta si cea a instalatiilor de tot tipul care vor fi prezente peste tot in cladire sau in viitoarea cladire. Separat, exista nisa proiectelor de consolidare, reconversie (adica schimbarea destinatiei cladirii) sau extindere.

Se opteaza in continuare pentru documentatii tehnice (care au foarte multe aspecte si conditionari, exista si activitati de optimizare a costurilor de investitie pe care le inregistreaza un beneficiar al lucrarii de constructie. Cine nu si-ar dori sa il coste mai putin?!

Nu in cele din urma, expertizele tehnice pentru cladirile achizitionate deja sunt efectuate tot de specialisti in aceste domenii care par, pentru majoritatea oamenilor, atat de vagi, incat simt nevoia sa apeleze la specialisti pentru acestea.

Si, cum totul se loveste de reguli de amenajare a unei suprafete de teren, orice activitate de constructie, orice activitate de modificare a constructiei tebuie sa fie realizata in acord cu anumite planuri urbanistice, care de multe ori implica si amenajari exterioare.

Proprietarii opteaza pentru un cumul de servicii deodata

 

In piata se merge pe ideea de alegere a unei singure companii care sa le faca pe toate acestea si inca ceva in plus. Noi, One Design, ne consideram o astfel de companie, si ne bazam aceasta declaratie pe serviciile pe care le oferim, inclusiv pentru cele legate de constructiile speciale.

In plus, chiar daca un proprietar doreste sa isi renoveze locuinta, tot la acest tip de companii gaseste solutia de amenajare interioara. Iar daca mai spunem ca se ajunge pana la design de mobilier, lucrurile devin foarte clare.

 

Toate articolele