Top 7 avantaje ale caselor cu mansarda

In ultimii ani, tot mai multi oameni renunta la ideea de locuire intr-un apartament si opteaza pentru construirea unei case in zona rurala sau intr-o zona limitrofa orasului unde locuiesc si muncesc. Poluarea, aglomeratia si dorinta de a avea un spatiu mai mare sunt doar cateva dintre cauzele care conduc la aceasta decizie.

Dupa decizia de a locui la casa, urmeaza si decizia cu privire la tipul de casa in care sa locuiesti. Una dintre cele mai mari dileme pentru cei care isi construiesc o casa este legata de numarul de niveluri. Casa fara etaj, casa cu etaj sau casa cu mansarda? O varianta rentabila atat din punct de vedere al costurilor, cat si din punct de vedere al spatiului este casa cu mansarda.

De ce sa alegi o casa cu mansarda?

Proiectarea unei case cu mansarda este solutia multor persoane care doresc spatiu in plus, realizabil cu un buget mic. Mansarda este un sectiune inferioara acoperisului de care te poti folosi la maximum, de aceea cu putina viziune acesta poate deveni un spatiu confortabil si perfect locuibil in orice anotimp.

Avantajele caselor cu mansarda:

1. Primul lucru de care se va bucura locuinta ta este izolarea suplimentara. Studiile demonstreaza faptul ca umiditatea si frigul din casa patrund prin gurile de aer din acoperis. Prin urmare, terminand casa cu o mansarda vei reusi sa sigilezi fiecare fisura si implicit sa imbunatatesti conditiile termice ale casei talei.

2. Vei avea parte de mai mult spatiu. Construind o mansarda deasupra casei tale, vei putea sa folosesti spatiul pentru depozitarea lucrurilor sezoniere sau chiar pentru locuire. Foarte multe proiecte de casa cu mansarda sunt construite in ideea de a folosi spatiul superior pentru camere suplimentare sau zona de joaca pentru copii.

3. Prin terminarea casei cu o mansarda, vei conferi un plus de valoare estetica casei si o vei transforma intr-o locuinta cocheta. Amenajata intr-un stil cosy, mansarda poate fi locul ideal unde sa iti petreci zilele ploioase si friguroase, alaturi de intreaga familie.

4. O casa cu mansarda este mai ieftina de construit in detrimentul casei cu etaj. Practic vorbind, mansarda joaca rolul unui etaj dar si al unui pod in acelasi timp. Vei economisi considerabil materialele de constructie, iar timpul de executare se va reduce si el.

5. Impozite mai mici. Unul dintre cele mai mari avantaje ale proiectelor de casa cu mansarda este suma mica platita de proprietari, statului. In acelasi timp, casele cu mansarda sunt mai ieftin de intretinut.

6. Casele construite pe structura parter + mansarda sunt mai rezistente la eventualele cutremure si din aceasta cauza iti aduce un plus de siguranta.

7. Mansarda este un bun izolator fonic. Actionand ca o bariera impotriva ploii, ghetii sau grindinei, mansarda te poate proteja de zgomotul cauzat de intemperiile de afara. 

Daca ai deja o casa construita cu pod, dar te incanta ideea de a avea o mansarda in locul lui, trebuie sa stii ca acest lucru este fezabil. Un pod se poate transforma destul de usor intr-o mansarda. Pentru a obtine acest lucru, trebuie executate cateva modificari la nivelul peretilor si la nivelul izolarii. Apeland la echipa de proiectanti case, pasii spre a avea o casa spatioasa si calduroasa realizata cu un buget rezonabil sunt mai siguri si mai usor de indeplinit.

Toate articolele