Acest website foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi calitatea informaţiilor oferite vizitatorilor. Prin continuarea navigării ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.
Cat va costa sa va construiti o noua casa? Poate ca cel mai bun calcul pentru diferitele modele de case este cel de cost pe metru matrat.
Cu siguranta ca s-a format un curent de opinie gresit ca numai cei bogati se pot "apropia" de un proiect de casa noua si ca bugetul pentru construirea acesteia este intotdeauna mare. Proiectele de casa sunt cu siguranta o modalitate foarte buna de a economisi bani buni, fara insa a sacrifica calitatea. Iar in functie de acest proiect, profesionistii si constructorii instruiti va pot raspunde usor la Intrebarea care conteaza cel mai mult pentru dumneavoastra: cat va costa construirea noii case mult visate. Si asta doar uitandu-se pe proiectul casei respective, ajungand la o estimare a costurilor de constructie aproximativa. Iar din acest punct de vedere majoritatea oamenilor au nevoie de ajutor.
De aceea, companiile specializate ofera deseori servicii care estimeaza costul pe metru patrat pentru o casa, dar, atentie, pe baza unor modele sau a unor proiecte de casa. Acest serviciu va permit sa alegeti nivelul de finisare dorit pentru casa dumneavoastra, in functie de bugetul de care dispuneti. Poate doriti sa fiti cat mai economic pentru o casa de vacanta, de exemplu sau sa aveti toate dotarile In casa visurilor voastre unde veti locui de acum inainte.
Insa costurile pe metru patrat nu va spun tot ce trebuie sa stiti si nu includ toate costurile pentru a construi o casa. Acestea exclud costul lotului de pamant, care poate varia In functie de regiune. Si in acest caz trebuie sa fiti foarte atenti. Unele loturi sunt pregatite pentru constructii, in timp ce altele au nevoie de utilitatile atat de necesare inainte de a se putea construi. Panta lotului va afecta, de asemenea, costul constructiei. Un lot abrupt inclinat poate necesita sapaturi si, deci, materiale suplimentare.
In Statele Unite ale Americii, la nivel national, costul mediu pe metru patrat pentru a construi o casa noua, cu exceptia terenului (aici a fost inclus doar spatiul finalizat de sub acoperis si nu garajul sau alte apendice) a fost in anul 2016 de 350 USD, potrivit unui sondaj american privind recensamantul populatiei. Asta inseamna ca o locuinta de 500 de metri patrati costa aproximativ 175.000 de dolari. Rezonabil, nu-i asa?! Binenteles, daca avem in vedere diferitele modele de case, ne putem juca un pic cu aceste cifre: un "palat" de 2.000 de metri patrati ar costa in jur de 700.000 de dolari, in timp ce o casuta cu un etaj de maxim 3 camere ce s-ar intinde pe o suprafata de 100 metri patrati s-ar situa in jurul sumei de 35.000 dolari. Mai rentabil decat un apartament, nu credeti?
O mare variabila in aceasta ecuatie este daca construiti o casa cu un singur nivel sau cu doua. Avand in vedere cum se calculeaza suprafata si ca tavanul parterului este de fapt podeaua etajului, o casa cu doua nivele va fi mai putin costisitoare din punct de vedere al costului pe metru patrat. Iar aceste modele de case presupun un acoperis si o fundatie mai mici si mai putin complicate. O casa cu doua nivele, cu dormitoare la etaj poate, de asemenea, sa produca economii la utilitati, daca opriti regulat incalzirea si aerul conditionat in timpul zilei.
Atunci cand va veti apucat de construit, neaparat sa cumparati proiectul sau planul de casa, deoarece fara indoiala ca acesta a fost facut de un profesionist si astfel te vei asigura ca spatiul locuibil este optimizat.
Nivelul de finisare si dotarile dorite pentru casa ta va avea un impact dramatic asupra costurilor. Este usor sa "scapati" un o suma "extra" de 30.000 - 50.000 de dolari pe o bucatarie gastronomica, cu aparate de ultima ora, blaturi personalizate si placi exotice de pardoseala si pentru o baie traznet, cealalta camera relativ scumpa de amenajat. Multe finisaje interioare cresc costurile fara a creste costul pe metru patrat - semineuri, iluminarea, ornamentele de specialitate, tratarea ferestrelor etc.
Concluzia este ca acest cost pe metru patrat este un ghid de mare ajutor in constructia viitoarei tale case. Insa trebuie sa aveti in vedere limitarile acestuia, in functie de dorintele, finisarile si dotarile ulterioare pe care le aveti in vedere, pentru a ajunge la costul real al construirii casei mult visate.