Acest website foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi calitatea informaţiilor oferite vizitatorilor. Prin continuarea navigării ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.
Spatiul de la mansarda este locul inundat de lumina naturala, plin de creativitate, reprezentand locul ideal daca vrei sa lucrezi de acasa, dar si solutia potrivita pentru o familie care are nevoie de un spatiu locuibil in plus. De ce sa construiesti proiecte de case cu mansarde?
O casa cu mansarda este potrivita pentru locuit atat in zonele urbane, cat si in cele rurale, casa pentru vacanta, dar si o locuinta permanenta pentru o familie numeroasa. Designul unei proiect de casa cu mansarda poate fi facut dupa ideile si bunul tau plac impreuna cu o echipa de specialisti ce iti pot transpune ideile in cele mai frumoase moduri.
Daca esti deja convins ca iti doresti un loc al tau in care sa evadezi si sa te relaxezi, atunci trebuie sa stii ca o mansarda indeplineste toate aceste cerinte si nu numai. Lumina naturala de care te poti bucura in fiecare zi, dar si privelistea pe care o poti avea de la mansarda sunt doua dintre cele mai importante criterii care te pot determina sa alegi un astfel de proiect de casa.
Inainte de toate, pentru inceput, trebuie sa stii care este inaltimea podului tau si daca acesta iti permite construirea unei mansarde. O inaltime optima trebuie sa fie de 2, 3 metri pentru a putea fi sigur ca se poate construi fara probleme. Deci, daca pana acum ai folosit podul doar pentru a depozita obiecte, acum, inainte de constructia mansardei, trebuie sa mergi sa masori care este inaltimea, dar si lungimea spatiului. Ai nevoie de un spatiu care sa iti permita sa iti faci o camera confortabila. Daca constructia casei si spatiul iti permite, poti opta chiar pentru doua camere in mansarda.
Un alt aspect important pe care trebuie sa il cunosti este cat de rezistenta este structura. In acest caz trebuie sa apelezi la un specialist in domeniu care in urma unui studiu de fezabilitate iti poate spune daca se poate ridica o mansarda sau nu. Nu te speria, chiar daca structura nu este suficient de rezistenta pentru a putea ridica si o mansarda, poti faca lucrari de consolidare in plus.
Tine cont si de materialele de constructie pe care le folosesti. Cu cat folosesti materiale mai grele, cu atat structura trebuie sa fie si mai rezistenta. Cel mai indicat material in acest caz este lemnul, acesta nu cantareste mult in greutate, nu are niciun pret ridicat si este si estetic.
Chiar daca este locul de la mansarda, tot trebuie sa fie izolat. Pentru a evita condensul trebuie sa izolezi bine zona de langa ferestre. Cele mai intalnite materiale pentru izolare sunt vata minerala, poliester expandat, folie protectoare, ghips carton.
Gandeste mobilierul potrivit inca de la inceput. Mobila si accesoriile pentru mansarda sunt diferite de restul casei si tocmai din acest motiv trebuie sa le acorzi importanta. Pentru a nu aglomera si incarca spatiul, incearca sa nu il ocupi cu prea multa mobila. Cu cat este mai aerisita mansarda, cu atat te vei simti mai liber si vei reusi sa te bucuri mai mult de ea.