Case cu personalitate: Proiecte de case in stil modern (I)

Cuvantul “modern” denota o legatura cu prezentul, asa ca atunci cand ne referim la proiecte de case moderne, ne gandim la cele mai recente tendinte. Miscarea moderna in arhitectura a inceput in primele decenii ale secolului XX si a aparut ca o opozitie a celorlalte tipuri de stiluri, caracterizate printr-o ornamentare eleborata. In timp, designerii au cautat diverse modalitati de a simplifica arhitectura, lucru care a dus la forme inovatoare de constructie folosind materiale noi, cum ar fi betonul, metalul si sticla. In prezent, exista o varietate infita de modele de case moderne. Toate se bazeaza insa pe principii comune care tin de simplitate, functionalitate si eleganta.

Case cu personalitate - proiecte de case in stil modern

Prin ce se distinge o casa in stil modern

Simplitate, functionalitate si eleganta -  acestea sunt cele trei caracteristici enumerate anterior, care definesc o casa amenajata in stil modern. Ei bine, aceste trasaturi sunt sunt usor de sesizat, imediat ce vei trece de usa unei astfel de locuinte; in primul rand, nu vei descoperi prea multe obiecte de decor. Casele moderne sunt spatioase, prevazute cu ferestre mari prin care lumina naturala poate patrunde, reducand, de asemenea, necesitatea de iluminare suplimentare.

Sticla nu va lipsi nici din componenta pieselor de mobilier, fiind unul dintre materialele specifice acestui stil. Pe langa sticla, foarte intalnite sunt profilele metalice, piatra naturala sau betonul.

Simplitatea caracteristica stilului modern se reflecta in absolut toate elementele utilizate. Pur si simplu, atunci cand pasesti intr-o casa moderna, vei sti. Nu exista rafturi pline de carti sau elemente de mobilier impunatoare. La prima vedere, ti s-ar putea parea ca nimic nu se potriveste, cand, de fapt, alegerea si pozitionarea fiecarui element in parte sunt foarte bine studiate. Unghiurile drepte si suprafetele plane, sunt preferate in locul celor complexe, atat la interior cat si la exterior, eliminandu-se totodata detaliile inutile.

In ceea ce priveste cromatica, stilul modern foloseste culori si tonuri neutre, cum ar fi albul si negrul, cremul, bejul, griul si maroul. Pentru includerea accentelor de culoare, designerii apeleaza si la obiecte de decor in culori mai vii, care insa nu contrasteaza.

Pardosela nu face nici ea nota discordanta cu restul elementelor de decor, putand fi accesorizata cu covorase mici, simple, evitandu-se in totalitate covoarele care au un un design incarcat.

Daca iti doresti sa locuiesti intr-o casa moderna, atunci 1design te poate ajuta sa iti indeplinesti visul, punandu-ti la dispozitie o multime de proiecte case cu mansarda, cu etaj, sau cu parter, personalizate in functie de nevoile si de bugetul tau, sau standard.

 

Toate articolele