Cele mai cautate stiluri de design interior: Shabby Chic si Art Deco

Shabby chic si art decoIntrarea in casa noua trebuie sa fie asemenea convingerilor ca un loc numit “acasa” este o nevoie din viata fiecarui om. Mai exact, casa in care locuiesti sau vei locui trebuie sa te reprezinte, sa iti transmita numeroase sentimente de liniste si pace, sa creeze un echilibru intre confort si protectie.

Cand vine vorba de amenajarea interioara a casei, lucrurile pot fi foarte confuze. Atatea stiluri, culori, modele de mobila si atat de multe materiale, incat riscul sa te pierzi in detalii este major. Pasul cel mai important pe care il ai de facut in acest labirint al formelor, culorilor si texturilor trebuie sa inceapa prima data de la nevoie si, ulterior, spre personalitate si stil spre care inclini.

Art Deco - echilibru ideal intre functionalitate si eleganta

Stilul Art Deco este un stil care nu are nevoie de mai multe cuvinte, decat de trio-ul format din eleganta, functionalitate si modernitate. Caracterizat prin contururi stilate si moderne, decorul este o infuzie intre obiectele functionale si atingerile artistice.

Pentru ca orice obiect, dincolo de practicabiliate, are nevoie de infrumusetare, elementele definotirii ale acestui stil sunt formele geometrice, preponderent tehnice, liniile simetrice, mobilierul putin rotunjit si in stil urbanist, echilibrat de materiale scumpe si de calitate. Deseori cristalizat de oglinzi si obiecte din cristal, stilul Art Deco este, cu precadere, robust dar foarte bine organizat.

Potrivit unei persoane dinamice, a carui stil se pliaza pe iesirele dese in oras, sitlul Art Deco este spectaculos prin stralucire si eleganta. La acest dineu, nu putem sa nu amintim de forme expresive de design tehnic, care obtureaza locul intr-un decor sofisticat si monumental secolului 20.

Shabby Chic - o armonie perfecta intre confort si delicatete

Unul dintre stilurile mult dorite si indragite pentru amenajarile interioare ale caselor este shabby chic. Stilul decorativ Shabby Chic readuce elementele vintage si le transforma in obiecte de decor contemporane pline de valoare. Un stil care are capacitatea sa transforme orice decor derizoriu intr-unul veritabil, Shabby Chic da personalitate fiecarei incaperi si transforma locul intr-un adevarat spatiu muzeal.

O combinatie temporala intre ieri si azi, stilul recreeaza, prin elementele epocii antice si elementele actuale, compozitii bine definite si puternic accentuate de “amprenta timpului”. Ca si elemente centrale, intalnim o mobila caracterizata prin semne de uzura, vopsea decolorata, slefuita de un praf de nisip, dar, totodata, cu puternice influente luxoase prin lemnul masiv si rafinat. Pentru un plus de stil, se adauga un al doilea element de decor: textilele. Pernute decorative in culori deschise alb-ivoriu sau albastru pal, draperii usor dense din materiale pretioase in culorii deschise si detalii aurii, canapele si fotolii in culori gingase si cu detalii rafinate, sunt doar cateva dintre elementele care contribuie la tabloul impecabil al trecerii timpului.   

Accentele decorative, importante pentru acest stil, ar trebui sa fie delicate si opulente, adesea putin afectate de trecerea timpului, cu scopul de a readuce intregul decor interior in dimensiuni temporale contemporane.

Daca stilul tau este haotic, insufletit de iesiri in oras si intalniri business, iar in garderoba ta predomina eleganta, atunci, cu siguranta, indicat este sa alegi stilul Art Deco. Este un stil care se impune prin rafinament si eleganta. Pe de alta parte, daca te caracterizeaza stilul boem si putin country, ceaiul si lectura sunt hobby-urile tale, ai o pasiune ascunsa pentru flori si iti place sa te invarti prin piata de antichitati, atunci ShabbyChic te defineste intru totul.

Nu incerca de unul singur sa creezi efecte miraculoase casei, pentru ca rezultatele nu vor fi asemenea asteptarilor. Expertii OneDesign ofera servicii de amenajari interioare la preturi rezonabile. Astfel te vei putea bucura de un stil aparte si pliabil pe dorintele si nevoile tale! 

Toate articolele