Reguli generale pentru amenajarea unui living de mici dimensiuni

Amenajarea unei case este, de multe ori, asemenea unui puzzle. Fiecare camera are piesele sale importante si exista variante infinite in care pot fi combinate culorile, mobilierul, materialele si accesoriile. Sa luam camera de zi, de exemplu. In cele mai multe sufragerii exista o canapea, un televizor, o masuta si poate si fotolii. La acestea se adauga fotografiile cu familia, tablourile, draperiile pentru ferestre, pernutele etc. Dar atunci cand living-ul este de mici dimensiuni, mixarea tuturor acestor obiecte intr-un spatiu redus pare imposibila fara ca living-ul sa nu fie inghesuit si dezordonat.

 

Pentru a veni in ajutorul dumneavoastra, am adunat laolalta cateva dintre cele mai simple metode prin care puteti amenaja corect sufrageria, astfel incat sa va bucurati pe deplin de ea.

1.  Alegeti o canapea in culori neutre

Tonurile calde, pastelate, sunt perfecte pentru amenajarea unui living mic. In loc sa cumparati o canapea intr-o culoare inchisa, chiar daca este in tendinte, alegeti una in culori neutre (bej, gri, galben deschis, cafeniu etc). Aceasta va ajuta living-ul sa para mai spatios, mai luminos si mai putin incarcat. De asemenea, daca va doriti sa oferiti si o nota de accent incaperii, o puteti “condimenta” din punct de vedere vizual cu perne viu colorate sau un scaun cu imprimeu deosebit.

2. Alegeti mobilier de dimensiuni reduse

Mobila pentru living poate inseamna mai mult decat o canapea uriasa (clasica) si niste fotolii identice. Daca spatiul din sufragerie nu va permite sa includeti in design astfel de piese de mobilier, aveti la dispozitie o multime de alte variante. Singura conditie este sa va orientati spre obiecte si produse la scara mica, realizate cu linii simple, care sa nu fie voluminoase. Uitati de canapelele cu brate groase sau de mesele din lemn masiv. Alegeti, in schimb, o sofa in forma de “L” si o masuta de cafea cocheta.

3. Folositi oglinzi si tapet

O camera de zi mica, mai ales in cazul in care are doar o fereastra, poate da impresia de spatiu inghesuit. In acest sens, pentru a “pacali” ochiul, trebuie sa stabiliti un punct focal (un punct cheie al incaperii), sa luminati mai puternic acel loc si sa adaugati profunzime punand tapet si agatand o oglinda in partea de sus a peretelui. Daca aveti posibilitatea sa pozitionati oglinda vizavi de fereastra, cu atat mai bine - oglinda va reflecta lumina din exterior, dand impresia unei ferestre suplimentare.

 

Cele trei reguli simple prezentate mai sus va vor ajuta sa transformati o sufragerie mica, banala, intr-un living modern, aerisit si echilibrat din punct de vedere vizual.

Toate articolele