Modificari interioare in apartament

De la inceputul anului 2017 si pana in prezent One Design a primit nenumarate solicitari pentru modificari interioare in apartamente de bloc. Aceste lucrari presupun obtinerea unei autorizatii de construire in baza careia lucrarile sa fie executate legal.

Pentru obtinerea autorizatiei de construire eliberata de catre primaria de care apartineti aveti nevoie de:

La acest ultim punct insa se blocheaza majoritatea beneficiarilor deoarece Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC) a devenit mult mai drastic si nu mai accepta derogari de la lege. Iar legea spune clar „expertiza tehnica a imobilului”, prin imobil intelegandu-se cladirea, nu apartamentul asa cum se intampla in trecut. Nu este nici un abuz, nici o modificare, absolut nimic din toate acestea ci doar o interpretare corecta a legii.

Astfel pentru a realiza expertiza tehnica a imobilului, adica a blocului trebuie parcursi urmatorii pasi:

Avantajele parcurgerii acestor etape:

In cazul executarii lucrarilor fara autorizatie de construire, fiind depistati de catre organele de control, veti fi amendati si obligati ca intr-un termen foarte scurt sa intrati in legalitate fiind astfel nevoiti sa parcurgeti toti pasii mentionati anterior.

Asadar, este mult mai facil sa incepeti discutiile cu asociatia de proprietari si cu vecinii pentru intocmirea cat mai repede a tuturor documentatiilor astfel incat cu totii, intreaga comunitate sa fie in regula in fata legii.

Pentru mai multe informatii nu ezitati sa contactati echipa de arhitecti ai One Design folosind formularul de contact sau numerele de telefon: 021.332.50.56, 0722.660.806 sau 0723.425.808

Toate articolele