Acest website foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi calitatea informaţiilor oferite vizitatorilor. Prin continuarea navigării ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.
Unul dintre motivele principale pentru care o persoana decida sa isi construiasca o casa este pentru a beneficia de spatiul verde, de propria gradina amenajata asa cum si-a dorit-o. O casa fara gradina nu reprezinta nimic mai mult decat un apartament pe pamant, de aceea aceasta zona este de maxima importanta pentru noi.
Amenajarile de gradini reprezinta o provocare pentru orice arhitect fiind un spatiu la fel de important ca orice camera din casa iar daca este folosita in mod intensiv atunci provocarea este si mai mare. Ergonomia spatiului exterior si amplasarea elementelor principale (gratar, foisor, terasa, piscina, etc.) sunt definitorii atunci cand cream conceptul de amenajare exterioara. Un gratar amplasat prost pe directia vantului va conduce la indreptarea fumului care zona de servit masa sau catre casa, lucru ce ar trebui evitat.
Gradinile pot fi amenajate in diverse stiluri la fel cum se intampla si cu interioarele caselor. Stilul modern presupune utilizarea materialelor finisate, forme precise, clar definite si iar imbinarile acestora vor defini conceptul. O amenajare rustica presupune folosirea materialelor brute, in forme neregulate, cat mai naturale si apropiate de starea in care se gasesc in mediul inconjurator. Un stil clasic, usor eclectic presupune introducerea elementelor de fier forjat, ceramica sau materiale textile cu imprimeuri liniare. Stilul de amenajare minimalist se bazeaza pe utilizare betonului aparent, a oglinzilor de apa si a finisajelor de foarte buna calitate.
Indiferent de stilul in care se realizeaza amenajari de gradini trebuie tinut cont de iluminatul artificial care conteaza enorm si contribuie la schimbarea ambientului pe perioada serii si mai ales a noptii. Ce poate fi mai frumos decat sa stai in curte vara si sa te relaxezi dupa o zi incarcata la birou? Luminile arhitecturale de exterior pot crea aceasta atmosfera idilica si pot pune in evidenta diferite zone sau elemente componente ale amenajarii peisagistice.
Este recomandat ca in zona de gratar sa fie amenajata o zona de lucru minimala in care sa fie amplasata o chiuveta, un blat de lucru si eventual cateva spatii de depozitare astfel incat toate ustensilele sa fie la indemana. Pentru aceasta zona exista variante multiple, cateva dintre solutiile gasite si implementate de catre arhitectii One Design puteti gasi in sectiunea Amenajari gradini.
Foisorul sau locul de luat masa poate avea orice forma, poate fi acoperit total sau partial, cu mobilier fix sau mobil, in functie de fiecare concept de amenajare a gradinii si in concordanta cu stilul arhitectonic exterior ales de catre client. Structura de acoperire poate avea diverse forme in functie de materialele din care este realizat – lemn, metal sau mase plastice.
Se pot crea zone diferite din denivelari de teren create artificial, zone cu pietricele sau scoarta de copac, intre care se pot amplasa plante perene, conifere, care rezista tot anul, indiferent de anotimp. Aleile se pot realiza sub forma de dale avand diverse forme, din piatra cubica sau pietris, dusumea de lemn sau orice alte materiale potrivite pentru amenajari de gradini si care rezista la schimbarile de temperatura.
Mai multe informatii puteti obtine din partea arhitetilor nostri programand o intalnire prin completarea formularului de contact.