Paşii necesari obţinerii unui proiect tip de casa

 1. Achiziţionezi terenul. Dacă ai nevoie de consultanţa pentru asta ne poţi contacta.

 2. Alegi un anumit model de casă.

 3. Ne transmiţi datele tale de contact, precum şi o copie a cărţii de identitate, în scopul redactării contractului de proiectare. Acestea intră sub incidenţa legii prelucrării datelor cu caracter personal, putând fi utilizate strict pentru redactarea contractului.

 4. Ne trimiți planurile cadastrale ale terenului în cauză sau ridicările topografice specifice. Anterior, verifici dacă dimensiunile terenului tău este încadrat în acelea minime ale terenului impus de modelul respectiv de casă. Copiile după Certificatul de Urbanism și Studiul Geotehnic sunt binevenite si recomandate.

 5. Ulterior, îţi înaintăm un plan de situație şi, la cerere, întoarcem proiectul în oglindă, pentru înfăţişarea unei noi orientări posibile. Următorul pas este să îl aprobi, după ce studiezi relaţia dintre casă şi teren.

 6. Îţi trimitem contractul de proiectare pentru a îl reprimi semnat via e-mail sau curier impreuna cu factura de avans.

 7. Îţi oferim prin e-mail un fişier PDF, nesemnat și neștampilat, cu Proiectul de Casă. Astfel, ai ocazia să consulţi proiectul de casă adaptat terenului selectat pentru construcţie înainte să achiti diferenta.

 8. Alături de proiectul de arhitectură, primeşti prin curier proiectul de rezistenţă şi cel de instalaţii semnat şi ştampilat atât pentru faza DTAC (PAC) cât şi proiectul tehnic (PT) conform legislaţiei in vigoare.

 9. Înregistrarea Proiectului la Ordinul Arhitecţilor din România (OAR) implică pentru noi primirea de la tine a copiei după Certificatul de Urbanism. De la OAR primim o dovadă pe care o ataşăm dosarului depus la Primărie în scopul obţinerii autorizaţiei de construire.

 10. Via e-mail primeşti listele de cantități de materiale necesare construirii, în acelaşi format în care sunt consultate de către constructori.

 11. Obţii avizele solicitate prin Certificatul de Urbanism.

 12. Depui la primarie proiectul DTAC împreuna cu avizele obţinute.

 13. Obtii autorizaţia de construire singurul lucru care mai stă între dorinţa construirii casei mult visate şi construirea efectivă a acesteia. 

Toate articolele