Acasa - Importanta unui design reusit!

Traim viata in afara casei, spațiul privat fiind din ce in ce mai restrans din cauza factorilor externi ce ne defocuseaza de la valorile cu care am crescut si mai exact de la familie. Am uitat ce inseamna "acasa", omitem din ce in ce mai mult sa ne bucuram de un loc, de un spațiu intim alaturi de cei dragi.

Perioada pe care o traversam acum ne-a reamintit de "impreuna", ne-a readus aproape senzația placuta de liniste pe care o vedeam atat de necesara, insa nu ii acordam deloc importanta.

Restaurantele s-au inchis, iar acum majoritatea dintre noi comanda prin curierat rapid produsele pe care si le doresc. Este atat de usor, de comod si de placut sa stai acasa si sa mananci alaturi de familia ta intr-un spațiu frumos amenajat care iți creeaza confortul atat de mult visat. Arhitectul este cel care te-ar putea ajuta sa transformi locul de luat masa in ceea ce mereu ai reusit sa conturezi cu mintea, dar mai ales cu ceea ce simți in interior, pentru ca atmosfera emanata de un design bun este cea care completeaza perfect cadrul. Fie ca vorbim de bucatarie, de locul de luat masa din camera de zi sau chiar de curtea casei tale unde profiți atat de des de aerul curat, un design care cuprinde idei ingenioase si adaptate dorințelor tale te-ar ajuta sa creezi acasa un loc pentru tine si familia ta.

In urma cu multi ani familia se reunea mult mai des acasa, in spatiul privat al fiecaruia, iar ritmul pe care il avem astazi arata ca tendinta este de a reveni la aceste obiceiuri tocmai pentru ca fiecare dintre noi a constientizat faptul ca am pierdut fragmentul acela intim. A fi cu cei dragi, in locul tau, retras de ceea ce este in jur, aduce un plus de unicitate sentimentului de a fi intr-un loc in care cu adevarat sa te simti acasa.

Arhitectul este cel care te ajuta sa pui in practica ideile pe care le ai, preluand solicitarea ta si propunandu-ti apoi cateva variante pe care urmeaza ca tu sa le parcurgi.
Procesul de intocmire al designului pe care il doresti incepe cu o intalnire pe care o vei avea cu arhitectul in cadrul careia veți vorbi despre ceea ce ai tu nevoie si despre atmosfera pe care doresti sa o aiba spațiul pe care urmeaza sa il amenajezi.

Dupa aceasta discuție, arhitectul intocmeste o plansa Moodboard in care vei gasi idei propuse de acesta pe care tu le vei accepta sau nu, iar acolo unde doresti modificari acestea se vor efectua in concordanta, bineințeles, cu stilul arhitectural pe care l-ai discutat in prealabil cu arhitectul. In cadrul acestei etape vor fi alese culorile dominante si se va pune accentul pe atmosfera ce se doreste a fi transmisa.

Acceptarea propunerii de moodboard, conduce mai departe la realizarea proiectului, mai exact la adaptarea ideilor propuse in etapa anterioara la dimensiunile spațiului tau. Imaginile fotorealiste pe care arhitectul ți le va transmite te vor ajuta sa previzualizezi spațiul din casa ta. Ulterior vei primii detaliile de execuție care iți vor permite sa incepi santierul.

Dupa ce toate etapele anterioare sunt parcurse si tu ai acceptat propunerile primite, proiectul poate fi executat si astfel spațiul pe care cu puțin timp in urma doar il visai devine parte din casa ta.

Perioada aceasta ne-a invațat sa apreciem mult mai mult clipele impreuna cu familia, iar sfatul nostru este acela de a amenaja spatiile casei sau apartamentului in care locuim cu ajutorul arhitectilor nostri, deoarece un specialist ne poate indica detaliile, culorile si stilul care ni se potrivesc conferind casei noastre ambianta cea mai apropiata de noi insine.

One Design va propune o gama larga de proiecte de design interior pe care le gasiti in link-ul disponibil aici, iar dumneavoastra aveti astfel optiunea de a lucra impreuna cu noi la amenajarea spatiului din cadrul casei sau apartamentului in care locuiti.

Arh. Stefania Dobre

Arhitect Senior One Design

Toate articolele