Tot ce trebuie sa stii despre proiectele de casa cu mansarda

Casele cu mansarda reprezinta unul dintre subiectele ce ar putea starni controverse. Desi, pentru o buna perioada de timp acestea era considerate a fi spatii a caror utilitate nu poate fi valorificata la maximum - fiind privite, adesea, ca simple spatii de depozitare - evolutia designului interior si a domeniului constructiilor in general a generat o schimbare de perceptie in randul viitorilor proprietari. Astfel, aceste proiecte de casa cu mansarda se bucura acum de o mare notorietate, care face ca micile dezavantaje pe care le au sa devina inexistente. Acum, mansardele sunt spatii luminoase si aerisite, transformate in locuri de relaxare, in camere de dormit sau in birouri.

De ce sa-ti faci o casa cu mansarda si nu neaparat un etaj in plus?

Din fericire, birourile de arhitectura ofera o multime de varianta de proiecte de case, fie ele standard sau cu un grad de personalizare foarte flexibil. Prin urmare, viitorii proprietari sunt pusi in fata unei game extinse de optiuni: case pe un singur nivel, case cu parter si etaj, case cu parter si doua etaje, case modulare, case cu mansarda etc. Si atunci, ce motive ai avea sa iti indrepti atentia catre proiecte de casa cu mansarda, in loc sa iti construiesti o locuinta cu etaj?

Ce iti trebuie pentru a te bucura de confortul unei mansarde?

Daca vrei sa ai si tu o casa cu mansarda, sunt cativa pasi pe care trebuie sa ii urmezi pentru a beneficia de tot confortul pe care ti-l poate oferi un astfel de spatiu. Inainte de toate, e necesar sa obtii o aprobare de constructie de la primaria din zona in care urmeaza sa locuiesti, asta dupa ce ai ales, in prealabil un proiect de casa. Mai apoi, va fi nevoie sa apelezi la specialisti care te pot ajuta sa iei cele mai bune decizii in ceea ce priveste materialele necesare, tehnicile de executie, alegerea instalatiilor de incalzire, ventilatie, hidroizolatii etc. In ceea ce priveste toate aceste aspecte iti va fi foarte util sa lucrezi cu un arhitect.

Noi te putem ajuta sa te bucuri de confortul dorit in propria locuinta. Contacteaza-ne pentru a-ti pune in practica planurile!

Toate articolele