Specialistii implicati in executia lucrarilor de constructie

Intr-un articol precedent am prezentat specialistii implicati in procesul de proiectare, iar astazi ii vom prezenta pe cei implicati in etapa de executie a lucrarilor de la demarare pana la receptia acestora impreuna cu reprezentantii Inspectoratului Regional de Constructii din jurisdictia pe care se afla amplasamentul.

Este bine sa reamintim faptul ca in perioada de executie exista cinci actori principali implicati: proiectantii, verificatorii de proiecte, reprezentantii executantului, reprezentantul beneficiarului si reprezentantul inspectiei in constructii.

Specialistii din partea proiectantului

Un proiect presupue furnizarea solutiilor tehnice si economice in conformitate cu tema de proiectare prezentata de beneficiar prin implicarea mai multor specialisti asa cum am prezentat in articolul „Specialisti implicati in proiectare”. Atributiile proiectantilor si verificatorilor se extind si in perioada executiei lucrarilor sub forma serviciilor de asistenta tehnica, despre care puteti gasi mai multe informatii aici. Mai jos va prezentam atributiile fiecarui proiectant in etapa de executie a lucrarilor de constructie.

Specialistii din partea executantului

Specialistii din partea beneficiarului

Se poate observa cu usurinta ca echipa de proiectare are multiple atributii si trebuie inteles ca serviciile acestora nu se finalizeaza in momentul predarii proiectelor tehnice sau a documentatiilor pentru obtinerea avizelor si autorizatiei de construire, ci se extind si pe perioada executiei lucrarilor, concretizate intr-un contract de asistenta tehnica oferita executantului si reprezentantilor acestuia.

One Design S.R.L. fiind un birou de proiectare in urbanism, arhitectura, inginerie si design ofera toate serviciile inclusiv cele de asistenta tehnica pentru toate proiectele pe care le realizeaza, iar specialistii alocati fiecarui proiect contribuie activ si sunt implicati in materializarea fiecarui proiect.

arh. Alexandru-Cristian Balan

Fondator One Design S.R.L.

arhitect, urbanist, verificator de proiecte, manager de proiect

Toate articolele