Proiectarea unei case de vacanta: 5 pasi de baza

O casa de vacanta este unul dintre visele la care aspira majoritatea dintre noi. Cui nu i-ar placea sa aiba parte de propriul colt de rai, intr-o zona montana care ofera, pe langa linistea naturii si peisaje uluitoare? Desi o casa de vacanta este asociata, deseori, cu ideea de lux, nu ai nevoie de o avere pentru a-ti cladi visul! Din contra, poti face acest lucru urmand 5 pasi de baza:

  1. Proiectul casei de vacanta

Ca orice alt tip de constructie, o casa de vacanta nu poate fi ridicata fara ca, in prealabil, sa fie conceput un proiect. In acest pas vei avea nevoie, insa, si de ajutorul unei echipe specializate de arhitecti, ingineri proiectanti si designeri care sa te ajute sa gasesti cele mai bune idei si solutii pentru implementarea lor.

Inainte de asta, ar fi indicat sa iti faci o idee mai clara despre ce anume iti doresti sa obtii. Cauta proiecte si modele de pensiuni si pastreaza acele elemente pe care ti-ar placea sa le folosesti si pentru casa ta de vacanta.

  1. Utilitatile casei de vacanta

Unul dintre riscurile pe care trebuie sa ti le asumi atunci cand faci o casa la munte este ca ai putea alege o zona in care nu ai acces la utilitati. Pentru a evita neplacerile ulterioare, cel mai bine este sa te informezi de dinainte cu privire la acest aspect. Oricat de mult ti-ar placea sa alegi o zona mai retrasa, nu ar trebui sa sacrifici confortul pe care ti-l asigura dotarea casei cu utilitatile necesare.

  1. Autorizatiile necesare pentru casa

Dupa ce ai stabilit o zona in care ti-ar placea sa locuiesti si ai gasit un teren care se incadreaza in standardele tale, atat din punct de vedere financiar dar nu numai, e necesar sa demarezi demersurile pentru obtinerea autorizatiilor necesare. Daca vrei o casa pe piloni, fara fundatie, atunci poti omite aceasta etapa. In schimb, vei avea nevoie de aceste autorizatii daca vrei o constructie mai laborioasa.

  1. Concepe un plan de bataie al proiectului

Construirea unei case de la zero este o misiune in care ai nevoie de timp, bani, rabdare si foarte multa organizare. De aceea, e important sa iti creezi o lista pe care sa notezi toate lucrurile de care trebuie sa te ocupi pentru ca visul tau sa se transforme in realitate. Tot in aceasta etapa poti contracta echipa de constructori care iti vor cladi casa de vacanta de vis.

  1. Fii cumpatat cu bugetul

Asa cum spuneam, o casa de vacanta nu trebuie sa fie un spatiu foarte luxos. E important sa iti asiguri confortul, oricum ar fi acesta definit pentru tine, insa este bine sa nu investesti foarte mult, mai ales daca ai in vedere ca o vei locui doar ocazional.

Daca vrei o casa de vacanta, te invitam sa ne contactezi pentru o oferta personalizata!

Toate articolele