Locuinta individuala casa LR - parter + etaj

Orice amplasament poate parea simplu la prima vedere. Locuinta individuala prezentata este dispusa pe un teren de forma regulata si suprafata de 380 mp, aflat in Sectorul 5 al Municipiului Bucuresti. Doar ca acest amplasament care pare ideal la prima vedere are cateva inconveniente:

Intr-o astfel de situatie, daca regulamentul de urbanism local nu are prevederi clare este necesara elaborarea unui PUD (Plan Urbanistic de Detaliu). In aceasta situatie fericita nu a fost necesar PUD, dar impuneri privind construirea au determinat alipire la cele doua calcane din stanga si spate, o latime maxima a imobilului de 9 metri pentru partea posterioara, iar dupa o retragere de 5m posibilitatea de latirea a acestuia. Retragerea fata de aliniament a fost impusa la 3m. 

Acest imobil de dimensiuni reduse a fost conceput ca 3 volume, dintre care unul dominant datorita pozitiei avansate fata de strada si finisajelor din piatra naturala. Pentru a lega aceste volume au fost adaugate elemente din lemn si metal care vin sa completeze conceptul arhitectural general. 

O casa moderna pentru o singura familie

Amprenta la sol a constructiei este de aproximativ 120 mp avand o suprafata desfasurata de apropximativ 260 mp si un regim de inaltime P+1E. Repartitia spatiilor interioare este realizata in felul urmator: la parter regasim bucataria, dinning, living, un dormitor, baie, camera tehnica si camara si la etaj se afla trei dormitoare, doua bai si un dressing. Infrastructura este realizata din fundatii continue din beton armat amplasate sub cota de inghet si suprastructura este realizata in cadre din beton armat, stalpi si grinzi din beton armat, ambele fiind realizate conform proiectului de rezistenta si studiului geotehnic si dimensionate conform standardelor de rezistenta si stabilitate.

Finisajele peretilor exteriori sunt realizate din tencuiala decorativa culoare alb si maro si placaje de piatra naturala decorativa. Acoperirea constructiei este in sistem terasa necirculabila. Scurgerea apelor pluviale realizandu-se printr-un sistem de scurgere interior asigurand evacuarea rapida a apelor pluviale, prin intermediul unor tevi mascate in ghene de instalatii, direct la canalizarea orasului. Accesul carosabil si pietonal se realizeaza printr-o poarta auto cu acces pietonal separat. Sunt asigurate 2 locuri de parcare in incinta, in afara circulatiilor publice.

S-au realizat alei din dale de piatra pentru accesele pietonale si cel auto. Terasele exterioare sunt finisate cu gresie antiderapanta. Spatiile verzi ramase sunt tratate cu gazon, si pe alocuri plantate cu vegetatie joasa si inalta: 2-3 arbori de inaltime medie, precum si plante de gradina.

Toate proiectele