Locuinta individuala casa MM - S+P+2Etaje

Fiecare loc are povestea lui, asa cum fiecare casa are povestea ei, iar fiecare proiect are un parcurs care poate fi atipic. In cazul proiectului de fata s-a realizat o locuinta individuala dispusa pe un teren de aproximativ 330 mp de forma relativ rectangulara pe care initial a existat o constructie compusa din doua volume, unul doar parter si unul parter si etaj. Povestea proiectului incepe cu lipsa documentatiei cadastrale care sa includa toate constructiile, astfel ca primul pas a fost cel referitor la actualizarea cadastrului. Ulterior s-a procedat la intocmirea documentatiei pentru obtinerea autorizatiei de desfiintare, obtinerea autorizatiei si inceperea lucrarilor de demolare.

O casa urbana contemporana si cu tehnologie hi-tech

Conceptul acestei case se bazeaza pe ierahizarea spatiilor in functie de utilizare, fiind repartizate in zone de zi si de noapte, dispuse pe niveluri separate pentru a asigura confort sporit utilizatorilor. Compozitia arhitecturala se bazeaza pe definirea unor volume masive, cu goluri impuscate, care se combina armonios prin finisajele utilizate. 

Prin proiectul tehnic si documentatia pentru obtinerea autorizatiei de construire s-a propus edificarea unui imobil avand un regim de inaltime S+P+2E, o amprenta la sol in jur de 150 mp si o suprafata totala construit desfasurata de 450 mp. La subsol regasim mai multe spatii printre care spalatoria, un spatiu de depozitare si un garaj. La parter se afla un garaj, bucataria, dinningul, livingul si o baie. La primul etaj exista trei dormitoare, doua bai si un dressing, iar la etajul 2 regasim un birou, cinema, o baie si un spatiu de depozitare. Elementul de noutate este reprezentat de platforma liftanta care permite accesul autoturismului la nivelul strazii si implicit al parterului, urmand ca aceasta sa coboare la nivelul subsolului pentru ca utilizatorul sa intre in casa direct din acest garaj. 

Infrastructura este realizata din fundatii din beton armat, iar suprastructura in cadre din beton armat. Finisajele peretilor exteriori sunt realizate cu tencuiala decorativa de culoare alba si gri antracit si placaje din lemn montate pe o structura de fatada ventiala, iar tamplaria exterioara este realizata din aliminiu gri antracit. Acoperirea constructiei este in sistem terasa circulabila, termoizolata si hidroizolata conform tuturor standardelor in vigoare, folosind cele mai bune materiale. 

O atentie deosebita s-a acordat in acest proiect partii de instalatii interioare. Beneficiarul si-a dorit o locuinta tehnologizata, astfel ca exista diverse sisteme audio-video, de management inteligent al cladirii, resurselor de energie si utilizarea eficienta a acestora. Nici partea de instalatii exterioare nu a fost neglijata si aceasta beneficiind de o multime de automatizari. 

Toate proiectele