Bloc locuinte pentru tineri destinate inchirierii cu 24 de apartamente - Targu Frumos

Investitia propusa se compune dintr-un imobil compact ce va cuprinde 24 unitati locative din care 12 apartamente cu o camera si 12 apartamente cu doua camere. Imobilul va avea un regim de inaltime P+2E+M.

Avand in vedere suprafata terenului si solicitarea UAT Targu Frumos aprobata de catre ANL privind numarul total de unitati locative, respectiv 24, in urma analizarii mai multor variante de planificare spatial-arhitecturala s-a optat pentru varianta unei cladiri avand forma planimetrica de tip H, laturile lungi fiind orientate catre punctele cardinale EST-VEST, iar laturile scurte catre punctele cardinale NORD-SUD. Spre latura nordica sunt dispuse cate o singura unitate locativa pe fiecare nivel, insumand 4 unitati locative din totalul propus. Pentru realizarea unei volumetrii placute si pentru respectarea suprafetele utile si construite din Legea 114/1996 se propune realizarea unor decrosuri si a unor balcoane la nivelul etajelor 1 si 2.

Acoperirea constructiei se va realiza printr-o sarpanta de lemn si invelitoare din tabla cu o inclinatie de 20°. Scurgerea apelor pluviale se va realiza printr-un sistem de jgheaburi si burlane asigurandu-se evacuarea rapida a apelor pluviale, direct la canalizarea pluviala existenta in zona.

Distributia spatiilor conform planimetriei prezentate in partile desenate este urmatoarea:

•             PARTER – platforma de acces, windfang, hol, casa scarii, 4 apartamente cu doua camere si 2 apartamente cu o camera;

•             ETAJ 1 - hol, casa scarii, 4 apartamente cu doua camere si 2 apartamente cu o camera;

•             ETAJ 2 - hol, casa scarii, 4 apartamente cu doua camere si 2 apartamente cu o camera;

•             MANSARDA - hol, casa scarii si 6 apartamente cu o camera;

Infrastructura este alcatuita dintr-un sistem de fundare de tip grinzi continue din beton armat monolit in forma de T, cu inaltimea de 155cm, latimea lor fiind intre 100cm pentru grinzile interioare si intre 60cm si 80cm la cele exterioare. Sub talpile fundatiilor s-a turnat un strat de 10cm de beton simplu de egalizare.

Sistemul structural de tip cadru se caracterizeaza prin preluarea incarcarilor  orizontale  si  verticale de catre cadrele spatiale. Planseul este alcatuit din b. a. si asigura efectul de saiba rigida in planul sau.  Grinzile au inaltimea de 50cm, iar stalpii au dimensiunile de 30x50cm, 30x60cm si 30x70cm, iar placa este de 15 si 18cm grosime.

Investitia este finantata din fonduri alocate de la bugetul de stat prin Agentia Nationala pentru Locuinte. Costurile de constructie fiind scazute, preturile de inchiriere/achizitie privind spatiul locativ vor fi la fel.

Toate proiectele