Bloc locuinte de serviciu cu 16 apartamente - Orastie

Se propune o constructie de locuinte de serviciu cu 16 unitati locative, destinate inchirierii, repartizate pe tipuri de apartamente astfel: 50% apartamente cu o camera ( 8 garsoniere) si 50% apartamente cu doua camera (8 apartamente).  Structura are 3 niveluri (P+2E) si este incadrata intr-un dreptunghi de dimensiunile  25.05 x 18.90 m. În cadrul acestei lucrări vor fi prevăzute instalaţii de iluminat cu corpuri de iluminat noi care să asigure o vizibilitate adecvată tipului de activităţi specifice.

Cladirea este conceputa ca un volum in forma de U avand curte interioara centrala pe unde se face accesul pietonal. Balcoanele si decrosurile ii confera cladirii un joc de volumetrie. Acoperisul este realizat in sarpanta avand panta de 20%.

Planseele si elementele verticale sunt din beton armat monolit, placa avand grosimi de 13cm si 16cm, astfel indeplineste conditia de diafragma rigida. Grinzile au inaltimea de 60cm, stalpii au dimensiunile de 30x60cm.

Organizarea planimetrica a constructiei se imparte pe niveluri dupa cum urmeaza: Parterul cuprinde spatiul de acces, casa scarii, uscatorie, 3 unitati locative cu 2 camere si o unitate locative cu o camere; Fiecare din cele doua etaje existente va cuprinde: casa scarii, hol acces unitati locative, 3 unitati locative cu 2 camera si 3 unitati locative cu o camera. Inaltimea maxima a cladirii este de 10 m de la cota terenului amenajat. Fiecare unitate locativa din cadrul imobilului va fi dotata cu obiecte sanitare pentru bai si bucatarie, echipamente de contorizare si masurare a consumurilor de utilitati individuale pentru fiecare dintre acestea.

Accesul pietonal se face la nivelul parterului pe latura de est, printr-un pachet de 3 trepte cu inaltimea de treapta de 15 cm si o rampa de acces pentru persoanele cu dizabilitati imobilizate in carucior rulant si pentru insotitori cu copii in carucioare, cu panta de maxim 8%; accesul auto se face pe latura de est, iar parcajul se realizeaza perpendicular pe strada, sub etajul 1, inaltimea libera fiind de 2.82 m.

Investitia de baza (imobilul) va fi derulata de catre Agentia Nationala pentru Locuinte din fondurile alocate in conformitate cu bugetul aprobat. Costurile privind realizarea cladirii sunt scazute, drept urmare pretul de achizitie sau inchiriere al apartamentelor este mai mic.

Toate proiectele