Bloc locuinte de serviciu cu 16 apartamente - Alesd

Se propune o constructie de locuinte de serviciu cu 16 unitati locative, destinate inchirierii, repartizate pe tipuri de apartamente astfel: 50% apartamente cu o camera (8 garsoniere) si 50% apartamente cu doua camera (8 apartamente). Structura are 4 niveluri (P+3E) si este incadrata intr-un dreptunghi de dimensiunile 11.40mx25.00m.

Planseele si elementele verticale sunt din beton armat monolit, placa avand grosime de 13cm, indeplinind conditia de diafragma rigida. Grinzile au majoritatea inaltimea de 40cm, grinzile din unele axe avand 45cm inaltime, iar stalpii au dimensiunile de 30x30cm si 30x50cm.

Investitia se imparte in 2 constructii:

Corpul C1 este conceput ca un volum unitar cu forma dreptunghiulara in plan avand niste decrosuri in dreptul bucatariilor si balcoane in dreptul camerelor de zi ce confera cladirii un joc de volumetrie. In volumul este un decros mai mare deasupra intrarii, la etaje. Acoperisul este realizat sub forma de sarpanta de lemn avand panta de 20%, iar Corpul C2 este conceput ca un volum unitar cu forma dreptunghiulara in plan cu acoperis de acelasi tip.

Corpul C1 se imparte pe niveluri in parter si etajele 1, 2 si 3. Parterul va cuprinde: spatiul de acces pietonal (atat si pentru persoanele cu dizabilitati), casa scarii, uscatorie, 2 unitati locative cu o camera si 2 unitati locative cu 2 camere; Fiecare etaj va cuprinde: casa scarii, hol acces unitati locative, 2 unitati locative cu 2 camere si 2 unitati locative cu o camera. Inaltimea maxima a corpului C1 la cornisa este de 12,05 m de la cota terenului amenajat.

Corpul C2 cuprinde spatiul destinat centralei termince. Inaltimea maxima a acestuia la cornisa este de 2,45 m de la cota terenului amenajat.

Investitia de baza este finantata din fonduri alocate de la bugetul de stat prin Agentia Nationala pentru Locuinte, fapt pentru care costurile de executie sunt scazute, ceea ce duce la preturi de achizitie/inchiriere mai mici.

Toate proiectele