Bloc locuinte de serviciu cu 20 de apartamente - Vaslui

Obiectivul investitiei este reprezentat de construirea unui imobil de locuinte colective incadrata intr-un dreptunghi de dimensiunile 22.30mx 15.45m, avand un regim de inaltime P+3E+M si cuprinzand 20 unitati locative din care 5 apartamente cu trei camere, 10 apartamente cu doua camere si 5 apartamente cu o camera.

Distributia spatiilor conform planimetriei prezentate in partile desenate este urmatoarea: PARTER – platforma de acces, windfang, hol (ce cuprinde si casa scarii), 1 apartament cu trei camere, 2 apartamente cu doua camere si 1 apartament cu o camera; ETAJ 1 - hol (cuprinde si casa scarii), 1 apartament cu trei camere, 2 apartamente cu doua camere si 1 apartament cu o camera; ETAJ 2 - hol (cuprinde si casa scarii), 1 apartament cu trei camere, 2 apartamente cu doua camere si 1 apartament cu o camera; ETAJ 3 - hol (cuprinde si casa scarii), 1 apartament cu trei camere, 2 apartamente cu doua camere si 1 apartament cu o camera; MANSARDA - hol (cuprinde si casa scarii), 1 apartament cu trei camere, 2 apartamente cu doua camere si 1 apartament cu o camera.

Infrastructura este alcatuita dintr-un sistem de fundare de tip grinzi continue din beton armat monolit in forma de T, cu inaltimea de 155cm, latimea lor fiind intre 160cm pentru grinzile interioare si  100cm la cele exterioare. Sub talpile fundatiilor se va turna un strat de 10cm de beton simplu de egalizare.

Sistemul structural cu pereti preponderenti din beton armat este caracterizat prin preluare fortei taietoare de baza de catre peretii de beton in proportie de 50%. Planseul va fi alcatuit din b. a. si va asigura efectul de saiba rigida in planul sau. Dimensiunile şi modul de realizare şi armare a elementelor de rezistenta, au rezultat in urma dimensionarii structurii in conformitate cu normele, standardele şi normativele in vigoare. Sistemul spaţial a fost calculat, dimensionat şi conceput astfel incȃt sa poata prelua eforturile care apar in structura in timpul exploatarii normale sau pe durata acţiunii unor incarcari excepţionale(in Romȃnia cea mai uzuala este seismul) cu un anumit grad de siguranţa. Grinzile au inaltimea de 50cm, iar stalpii au dimensiunile de 30x60cm,30x75cm si 30x85cm, peretii avand grosime de 30cm cu diferite lungimi. Placa este de 15 grosime. Acoperirea constructiei se va realiza printr-o sarpanta de lemn si invelitoare din tabla. 

Investitia de baza (imobilul) va fi derulata de catre Agentia Nationala pentru Locuinte din fondurile alocate in conformitate cu bugetul aprobat. Costurile de executie fiind scazute, pretul de inchirire/achizitie a apartamentelor este mai mic.

Toate proiectele