Bloc de locuinte pentru tineri destinate inchirierii cu 16 apartamente - Simleul Silvaniei

Se propune o constructie de locuinte de serviciu in regim de inaltime P+3E cu 16 unitati locative, destinate inchirierii, repartizate pe tipuri de apartamente astfel: 25% apartamente cu o camera ( 4 garsoniere) si 75% apartamente cu doua camera (12 apartamente).

Infrastructura este alcatuita din fundatii din beton armat continue sub cota de inghet conform proiectului de rezistenta. Suprastructura este realizata in cadre din beton armat, iar acoperirea constructiei este realizata printr-o sarpanta de lemn si invelitoare din tabla. Scurgerea apelor pluviale se va realiza printr-un sistem de jgheaburi si burlane asigurandu-se evacuarea rapida a apelor pluviale, direct la canalizarea pluviala existenta in zona.

Inchiderile exterioare sunt realizate cu zidarie de caramida avand grosimea de 30cm, iar compartimentarile interioare din zidarie de caramida cu grosimea de 15cm.

Cladirea este conceputa ca un volum unitar avand decrosuri in dreptul bucatariilor si balcoane in dreptul camerelor de zi ce creeaza un joc volumetric al fatadelor, forma acestuia fiind dreptunghiulara in plan.

Organizarea planimetrica a constructiei este impartita pe niveluri, parterul cuprinzand un spatiu de acces(pietonal), casa scarii, urcatorie si spatiu pentru centrala termica, la care se adauga 4 unitati locative cu o camera, iar cele 12 unitati locative cu doua camere se impart in mod egal pe cele 3 etaje ale constructiei, ele cuprinzand si casa scarii.

Cele 16 unitati locative sunt dotate cu obiecte sanitare pentru bai si bucatarie si echipamente de contorizare si masurare a consumurilor de utilitati individuale pentru fiecare din acestea.

Pretul de inchiriere/achizitie al apartamentor mai mic, fapt datorat costurilor de constructie scazute, constructia fiind realizata cu fondurile pentru „Programul de Locuinte” al Agentiei Nationale pentru Locuinte.

Toate proiectele