Bloc de locuinte pentru tineri destinate inchirierii cu 24 de apartamente - Vascau

Investitia propusa se compune dintr-un imobil compact ce va cuprinde 24 unitati locative, 24 apartamente cu doua camere. Imobilul va avea un regim de inaltime Canal tehnic+P+3E.

In urma analizarii mai multor variante de planificare spatial-arhitecturala s-a optat pentru varianta unei cladiri avand forma planimetrica de tip bara, laturile lungi fiind orientate catre punctele cardinale EST-VEST, iar laturile scurte catre punctele cardinale NORD-SUD. Spre latura nordica sunt dispuse cate o singura unitate locativa pe fiecare nivel, insumand 4 unitati locative din totalul propus.

Spatiile, conform planimetriei prezentate in partile desenate, sunt distribuite in felul urmator: parter – platforma de acces, windfang, hol, casa scarii si 6 apartamente cu doua camere si etajele 1,2 si 3 – hol, casa scarii si 6 apartamente cu doua camere.

Pentru realizarea unei volumetrii placute si pentru respectarea suprafetele utile si construite din Legea 114/1996 se propune realizarea unor decrosuri si a unor balcoane la nivelul etajelor 1,2 si 3. 

In cadrul acestei lucrari vor fi prevazute instalatii de iluminat cu corpuri de iluminat noi care sa asigure o vizibilitate adecvata tipului de activitati specifice.

Acoperirea se va realiza sub forma de sarpanta din lemn pe scaune din lemn cu invelitoare din tabla tabla ondulata avand mai multe ruperi de panta conform planimetriei rezultate si prezentate in plansa de arhitectura specifica, cu o inclinatie de 20°.

Infrastructura este alcatuita dintr-un canal tehnic, sistemul de fundare este  de tip radier de grosime de 50cm, cu pereti de 30cm grosime si cu placa de 15cm grosime de la cota -0.10. Sub talpile radierul de  beton armat se va turna un strat de 10cm de beton simplu de egalizare.

Sistemul structural de tip cadru se caracterizeaza prin preluarea incarcarilor  orizontale  si  verticale de catre cadrele spatiale. Planseul va fi alcatuit din b. a. si va avea 14cm si va asigura efectul de saiba rigida in planul sau. Dimensiunile si modul de realizare si armare a elementelor de rezistenta, au rezultat in urma dimensionarii structurii in conformitate cu normele, standardele si normativele in vigoare. Sistemul spatial a fost calculat, dimensionat si conceput astfel incȃt sa poata prelua eforturile care apar in structura in timpul exploatarii normale sau pe durata actiunii unor incarcari exceptionale(in Romȃnia cea mai uzuala este seismul) cu un anumit grad de siguranta. Grinzile sunt de 30x50cm. Stalpii au dimensiunile de 30x30cm, 30x50cm,30x60cm si 45x45cm.

Proiectul se incadreaza in categoria de proiecte ce pot fi finantate prin fonduri de la Guvernul Romaniei prin Agentia Nationala pentru Locuinte, de aceea costurile de constructie sunt reduse. Acest fapt duce la preturi mai mici de inchiriere/achizitie ale unitatilor locative.

Toate proiectele