Amenajare interioara apartament SS Bucuresti

Apartamentul este dedicat unei tinere studente la arhitectura, aspect care se reflecta in numeroasele piese de design prezente in amenajarea spatiului de locuit. Intentia a fost aceea de a sugera prin linii simple un stil contemporan, cu influente din eleganta stilului glam chic exprimate prin piesele de mobilier, prin materiale fine cu aspect de bronz sau prin tesaturi delicate.

Livingul este prima incapere ce poate fi vazuta din intrare, in consecinta s-a urmarit ca acesta sa transmita o atmosfera primitoare, care sa exemplifice personalitatea locuitorilor. Holul de la intrare fiind de dimensiuni reduse, s-a optat pentru varianta in care un dulap incastrat, o oglinda si o bancheta sunt piesele suficiente si indispensabile pentru o astfel de functiune. Se integreaza insa perfect in atmosfera livingului, unde toate elementele de mobilier, chiar si cele decorative se regasesc in nuantele covorului, ce are menirea de a lega intr-un tot unitar si armonios spatiul deschis.

In nisa realizata de constructor pentru televizor s-a creat o bibilioteca aparte, mascata de o placa de marmura cu subtile frezari, iar clasicele polite sunt dispuse in laterale, usor ascunse. Combinatia de materiale si colori din acest loc: placarea cu MDF vopsit gri inchis, polita frezata din lemn natur si marmura alba duc spre designul scandinav care linisteste si compenseaza accentele de culoare din restul camerei. Corpul de iluminat este unul diafan, intr-o antiteza desavarsita cu lampadarul industrial cu finisaje glam, amanunte care desi aparent sunt total diferite contribuie la conturarea unui stil eclectic elegant.

Zona de dining, pe de alta parte, are un aer sofisticat, cu scaune metalice aspect alama, masa cu blat de marmura alba care se completeaza foarte bine cu placa televizorului din living, piciorul mesei din marmura neagra si profile rectangulare aurite, peretele turcoaz care delimiteaza zona de luat masa si tabloul abstract, neuitand de corpul de iluminat cu globuri pretioase de sticla. Toate sunt elemente care te ademenesc sa iei loc si sa analizezi perfectiunea detaliilor si a combinatiilor de texturi si culori. In continuare, bucataria trebuia sa-si gaseasca locul in acest ansamblu, asa ca alegerea a fost stilul scandinav, cu nuante de gri si lemn natur, iar blatul face conexiunea cu zona de dining. Ideea a fost de a merge pe un design simplu si in acelasi timp contemporan pentru a evita prin detalii aglomerarea unei suprafete restranse.

Unul dintre dormitoare a fost transformat intr-un birou pentru tanara studenta, fiind compus din obiecte specifice meseriei, in timp ce al doilea dormitor este si camera destinata somnului asa ca trebuia sa transmita mesajul de relaxare si confort. Prin urmare, s-a optat pentru un pat ‘king size’ cu o tablie tapitada cu design modern, iar peretele din spatele acestuia a fost placat cu lemn natur pentru un plus de caldura. In afara de un dressing din lemn inserat in nisa deja existenta, de noptiere si de masuta de make-up minimalista nu s-a dorit incarcarea spatiului, in ideea de a fi totul mai aerisit. A rezultat astfel o amenajare armonioasa, cu trasaturi particulare fiecarei functiuni, dar care prin design si prin detalii poate tinde catre un singur stil, cel eclectic.

Toate proiectele