Amenajare interioara garsoniera OJ Bucuresti

Amenajare interioara garsoniera OJAmenajare interioara cu tema nautica acesta a fost conceptul gandit de arhitectii One Design pentru garsoniera prezentata in imaginile de mai jos. Spatiul a fost gandit pentru a fi inchiriat dar sa ofere maxim de confort viitorilor locatari. Dimensiunile initiale ale spatiului sunt considerabile dar notiunea de camera singulara in care se intampla totul nu este de actualitate. Ideea de studio impartit in doua zone, de zi si de noapte este mult mai pretabila unei amenajari moderne specifica anului 2017. 

Cromatica aleasa se incadreaza in conceptul general si asa cum se poate observa au fost implementate diverse nuante de albastru, alaturi de nuantele de bej si gri, iar albul si negru, non culori de altfel, vin sa accentueze elementele componente ale amenajarii. 

Zona de zi este compusa dintr-o canapea extensibila astfel incat sa poata acomoda niste prieteni ramasi peste noapte dupa o seara de petrecere. Deasupra acesteia au fost create spatii de depozitare intercalate cu zone de biblioteca. Pe peretele diametral opus a fost creata o biblioteca si zona de TV. Accentul de culoare este dat de textura covorului ales a fi amplasat in zona centrala a spatiului. 

Delimitarea intre zona de zi si cea de noapte se realizeaza printr-o foaie de sticla pe care a fost colantata o vela a unei barci de viteza. Zona nocturna este compusa dintr-un pat la care accesul se realizeaza dintr-o laterala, o placare de perete cu panouri din PAL si o alta zona in care au fost montate panouri caserate cu un print tot de inspiratie maritima. Acesta configuratie pentru dormitor este similara celei pe care o regasim pe majoritatea barcilor disponibile spre inchiriere in tarile din apropiere.

Iluminatul s-a realizat prin utilizare benzilor LED si a corpurilor de iluminat centrale cu aspect modern si deasemeni echipate cu LED-uri. Spre balcon a fost creata o scafa din PAL, luminata, pentru a pune in evidenta perdelele si draperiile in timpul noptii si pentru a crea un alt punct de interes.

Bucataria pastreaza ideea nautica si desi este extrem de ingusta s-a reusit incadrarea tuturor electrocasnicelor obligatorii intr-un astfel de spatiu precum si al unui loc de luat masa minimal, sub forma de bar cu doua scaune.

Acest proiect este un exemplu foarte bun in care se poate observa ca folosind un buget redus se pot obtine amenajari spectaculoase, de efect si cu puternic impact ambiental.  

Toate proiectele