Acest website foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi calitatea informaţiilor oferite vizitatorilor. Prin continuarea navigării ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.
Cand proiectezi o casa de la zero vine momentul in care trebuie sa acorzi o atentie deosebita interioarelor cu tot ce inseamna acestea respectiv finisaje, mobilier si decoratiuni pentru ca acestea sunt in fapt elementele pe care le vezi si cu care interactionezi zilnic. Daca peste asta beneficiarul are si solicitari pentru sisteme smart penrtu locuinte, atat pentru functii audio-video si de iluminare, cat si pentru eficienta energetica si utilizare rationala a resurselor, atunci mixul este complet si trebuie sa te concentrezi pentru a realiza un proiect cu totul deosebit.
Aceasta a fost premiza de la care a plecat proiectul de amenajare interioara pentru casa MM, o locuinta S+P+2E pe care o utilizeaza o familie de patru persoane, inseamnand doi adulti si doi copii mici si foarte mici la momentul terminarii implementarii proiectului. Iar daca vorbim de implementare trebuie spus ca intre proiectare si finalizare, acea etapa denumita asistenta tehnica din partea proiectantului este extrem de importanta daca iti doresti ca tot ceea ce este in proiect sa devina realitate.
Conceptul de amenajare se bazeaza pe cateva cuvinte si sintagme cheie: culori neutre, lumina multa (directa si indirecta), materiale si texturi diferite, spatii diferite ca arhtiectura interioara, dar omogene conceptual impreuna. La acestea noi am adaugat o separare clara a zonelor de zi si noapte prin elementele folosite.
Parterul se compune din living, bucatarie, dining si un grup sanitar. Daca pentru living am optat pentru nuante calde cu accente de negru, dining-ul reprezinta negativul cromaticii generale mizand mai mult pe maro si elemente aurii. Bucataria prezinta o combinatie de negru, alb si auriu care impreuna dau o nota de rafinament si eleganta. Asa cum puteti observa din imagini toata zona de zi este unitara, dar diferita cromatic si senzorial, transmitand stari placute in functie de activitatea care se desfasoara in fiecare dintre spatii.
Zona de noapte este divizata in doua subzone: cea a adultilor definita prin aparatul matrimonial - dormitor, dressing, baie si zona copiilor compusa din doua dormitoare deservite de o baie comuna. Dormitorul matrimonial si dressing-ul au fost tratate intr-un stil masculin elegant, pe culori forte, aplicate pe diverse materiale si texturi, in timp ce baia matrimoniala preia doar elementele soft si incalzeste intreaga zona.
Avand in vedere ca cele doua dormitoare de copii sunt locuite de doua fetite, linia de design abordata este specifica lor, iar elementele propuse prezinta combinatii de materiale si texturi, volume si iluminari diferite pentru a valorifica cat mai bine totul si pentru a crea ambientul aproape perfect. Baia s-a dorit a fi putin mai masculina pentru a evita "dulceata" regasita in dormitoare.
Etajul 2 este gandit ca un spatiu deschis, destinat relaxarii, vizionarii filmelor si activitatilor pentru adulti. Aceasta optiune a fost gandita inca din faza de concept de proiect al imobilului, acest nivel beneficiind de o terasa perimetrala care poate acomoda suficient de multe persoane. In acest etaj cuvantul care descrie totul este "hi-tech" tinand cont de multitudinea de tehnologii care se regasesc in realitatea si nu pot fi exprimate prin poze.