Amenajare interioara casa AI Domnesti

Proiectul urmator a avut ca tema amenajarea unei case, parter si etaj pentru o familie tanara cu doi copii, in care fiecare avea nevoie de spatiul sau intim. Prin urmare, decizia a fost aceea de a asigura o atmosfera colorata, dar in acelasi timp primitoare care sa transmita sentimentul de acasa.

La nivelul parterului livingul este piesa de un maxim interes pentru care s-a optat ca in zona bovindoului sa primeasca o bancheta sub ferestre. Se obtine astfel un spatiu amplu de relaxare, atat pentru membrii familiei, cat si pentru prietenii care ii pot vizita. Placarea cu parchet care imbraca peretii si tavanul sub forma de lamele contribuie la senzatia de intimitate si de caldura necesara intr-o astfel de incapere. Peretele cu televizorul pe de alta parte, dispune de o compozitie alcatuita din marmura alba, corpuri de depozitare din MDF vopsit alb, rafturi din MDF vopsit negru si lamele de lemn in aceeasi nonculoare, materiale si tonuri aparent reci, dar care integrate in contextul lemnului devin accente care completeaza perspectiva.

De asemenea, scafa tavanului a fost inchisa intr-o carcasa de lemn conturata de o banda neagra de spoturi tehnice, iar corpul de iluminat central este tot o banda led construita sub forma unei cuve cu plante agatatoare ce devine astfel o piesa multifunctionala. Tot o piesa de mobilier interesanta este corpul din spatele canapelei, care desi pare un simplu dulap el ascunde un mini bar la indemana celor care stau pe canapea si isi pot trage masuta deasupra sezutului pentru un plus de accesibilitate. Zona de dining este separata de living printr-un corp de mobilier, atat functional cat si decorativ, in partea inferioara avand spatii de depozitare pentru vesela, iar oglinda vine sa mareasca spatiul, aducand mai mult atmosfera living-ului in dining. Holul de acces este o combinatie de minimalism practic cu accente de greenery si detalii elegante. Biroul de la nivelul parterului este cumva proiectat sa deserveasca, daca este cazul, nevoile a patru persoane simultan: parintii pot ocupa locul de la calculatoare, in timp ce copiii isi pot face temele pe blatul central in proxima supraveghere.

La etaj se gasesc cele doua dormitoare ale fetitelor si aparatul matrimonial al parintilor. Daca dormitoarele copiilor au pus in evidenta personalitatea fiecaruia, ambele avand culori vii si o imagine de poveste, evidentiata fie printr-un fototapet sugestiv, fie prin forma patului, dormitorul matrimonial este unul neutru, cu detalii metalice pentru un aer elegant.

 

Toate proiectele