Acest website foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi calitatea informaţiilor oferite vizitatorilor. Prin continuarea navigării ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.
Proprietarii restaurantului Intermacedonia situat in Piata Iancului, Bucuresti, ne-au solicitat in anul 2010 realizarea unei propuneri de concept pentru schimbarea design-ului salii principale si adaptarea acesteia pentru cate mai multe situatii. Complexul de alimentatie publica Intermacedonia beneficiaza de toate facilitatile necesare atat din punct de vedere al spatiilor destinate prepararii mancarii cat si a circuitelor functionale, depozitari, vestiare, accese, etc, fiind proiectat extrem de minutios in jurul anilor '70.
Tema de proiectare a constat in cateva cuvinte cheie: modularitate, adaptabilitate si primitor. Pornind de la aceste elemente definite de catre beneficiari propunerea noastra a constant in impartirea salii in trei tronsoane prin utilizarea unor pereti armonici si fonoabsorbanti astfel ca zgomotul sa nu fie transmis dintr-o sala in cealalta. Pentru acesti pereti a fost propus un finisaj de lemn cu elemente aplicate in liniii clasico-moderne.
Pentru pardoseala s-a optat pentru o sapa epoxidica alba in zona ringului de dans si mocheta in restul spatiului. Tot in zona ringului de dans a fost creata o scena pentru artisti, pe fundalul acesteia realizandu-se un perete fals cu o placare din tabla de aluminiu mata.
Tavanul salii a fost proiectat ca fiind modular, din lemn, sub diferite forme adaptate fiecarui spatiu, cu lumini incastrate intr-un material plastic de tip Barissol si iluminare LED RGB. Deasemeni iluminatul general a fost completat de corpuri suspendate precum si de aplice perimetrale, ambele cu un design ovoidal si lumina calda.
Pentru stalpii centrali s-a optat pentru o placare din MDF furniruit cu insertii de plexiglas si iluminare in cant a acestuia, in timp ce pentru anumiti pereti a fost folosita o placare cu calcar de provenienta din zona Dobrogei. Balustrazile de protectie au fost propuse a fi realizate din sticla securizata, iar mana curenta din inox satinat.
Pentru partea de mobilier au fost prezentate beneficiarului solutii de scaune cu cadru metalic, suprapozabile, avand diferite finisaje textile, precum si canapele modulare, detasabile si cuplabile functie de evenimentele desfasurate. Mesele rectangulare au fost propuse a fi realizate din panou de lemn masiv, cu picior central pentru eliminarea incovenientelor de spatiu, in timp ce mesele rotunde au fost gandite ca elemente perfect integrabile in orice fel de aranjament solicitat de catre clientii finali ai beneficiarului.