Propunere amenajare interioara Gio Bistro Piata Alba Iulia

In 2014 am realizat propunerea de reamenajare interioara a Gio Cafe Piata Alba Iulia si transformarea acesteia in Gio Bistro, un concept care sa transforme foarte usor un spatiu de zi intr-un spatiu de noapte. Conceptul proiectului este bazat pe un mix de elemente din diferite materiale, texturi si culori, imbinate armonios astfel incat rezultatul final sa fie cat mai atractiv atat pentru clientii in cautarea unei cafenele, cat si pentru cei ce servesc masa de pranz sau doresc o seara relaxanta intr-o ambianta placuta alaturi de prieteni. 

Pornind de la ideea de spatiu urban s-a optat pentru pastrarea tavanului in forma initiala a constructiei, implicit de beton aparent. In plus sistemul de ventilatie, creat prin utilizarea tubulaturilor spiro a ramas la vedere, iar partea de instalatie electrica a fost propusa a fi realizata prin tuburi elastica din copex si pat-cabluri metalice. Zona de deasupra barului precum si zonele din lateralul si deasupra ferestrelor armonice a fost propusa a fi realizata din metal vopsit negru pentru a pastra aspectul industrial, in timp ce coloanele de instalatii aferente blocului au fost imbracate in sfoara groasa si vopsita aleatoriu. 

Barul a fost propus a fi realizat din blocuri de BCA, tesute astfel incat sa ramana anumite goluri, in fata acestora fiind creata o structura din tevi de cupru sudate dupa un anumit tipar definit de catre arhitecti. Fiind un spatiu urban finisajele peretilor presupun tencuieli decorative brute cu aspect nefinisat, placari cu caramida aparenta precum si placare cu scandura de lemn trasa de diferite dimensiuni. Pentru acest aspect urban pentru peretii aferenti laturilor inguste s-a optat pentru un grafitii peste BCA-ul existent, in fata acestuia fiind amplasata o structura metalica de sfori tensionate, in timp ce pe peretele diametral opus a fost creat un joc de elemente de lemn de diferite grosimi si esente, combinat cu elemente metalice.

Mesele au fost prezentate ca fiind realizate din lamele de lemn vopsite in diferite culori, in timp ce propunerea pentru scaune a constat intr-un mix de diferite modele, folosind o cromatica diferita, in concordanta cu intreaga amenajare, iar canapele, zona extrem de important si utilizata de catre clienti s-au conturat ca model chesterfield acoperite cu piele ecologica antichizata.

Pentru zona de bai si accesul aferent a fost propusa o placare cu ceramica neagra pentru pardoseala, un lambriu din scandura si o casetare din tabla de cupru pentru pereti.

Toate proiectele