Amenajare interioara Rovi's Bar Alexandria

Inceput in 2006 de la primele faze ale conceptului  si terminat ca executie in decembrie 2007, Rovi’s Bar Alexandria a fost unul dintre proiectele de referinta pentru One Design. Un design modern, avantgardist folosind materiale de cea mai buna calitate pentru momentul respective, proiectul s-a bucurat de un real succes atat pe plan local cat si pe plan national. Proiectul a fost un generator de proiecte de amenajare baruri, restaurante si cafenele viitoare realizate de catre arhitectii nostri.

Tema de proiectare a fost cat de poate de simpla: exista un pub foarte bine cotat in oras pe care proprietarul a dorit sa il transforme intr-un bar-cafenea de zi cu posibilitatea de a servi si mancare. Singura sugestie a beneficiarului a fost legata de numarul de locuri, in rest lasand mana libera arhitectilor nostri pentru a realiza un proiect omogen si unitar ca stil si elemente utilizate.

Cromatica aleasa pentru acest proiect a fost cea specifica cafelei, bej si maro cu accente de portocaliu. Avand in minte cele mai clare concepte privind utilizarea culorilor, materialelor si texturilor arhitectul Alexandru Balan a reusit sa creeze o compozitie echilibrata si o atmosfera reconfortanta.

Rovis Bar AlexandriaAstfel pentru placarile de peretilor din anumite zone au fost utilizate panouri din PAL melaminat de culoare wenge avand insertii din aluminiu satinat, iar pentru alte zone s-au confectionat panouri din lemn acoperite cu burete si imbracate in piele ecologica de culoare bej. Pentru spatele de bar s-a utilizat tot PAL-ul melaminat in combinatie cu sticla vopsita portocaliu. Barul este realizat tot din PAL melaminat in combinatie cu o placare de dibond si elemente din aluminiu, fiecare placa fiind iluminata din spate cu ajutorul tuburilor spectrale. Tavanul aferent acestei zone, cea a barului a fost realizat din acelasi material lemnos adaugandu-se corpuri de iluminat tip spoturi incastrate si orientabile pentru a dirija lumina in zonele dorite de catre arhitect.

Pentru mese realizate din lemn, s-a optat pentru un picior central cu baza metalica si corp din lemn din dorinta de optimizare a spatiului si pentru a facilita accesul in zona canapelelor. Acestea din urma au fost imbracate in piele ecologica de culoare bej si profilate pentru a asigura un confort sporit clientilor.

Din dorinta de a coordona privirea clientilor in momentul intrarii in locatie catre bar, arhitectul a propus montarea unor lastre de lumina incastrate in pardoseala ceramica bicolora. Lumina oferita de acestea a fost redusa din intensitate prin aplicarea unui strat de autocolant portocaliu.

Tinand cont de dimensiunile mari ale stalpilor centrali s-a optat pentru o placare cu PAL de culoare portocalie peste care s-a aplicat o folie autoadeziva cu perforatii rectangulare ce imita aluminiul. Pentru a feri ochii privitorilor de imbinari inestetice pentru acoperirea colturilor s-a achizitionat o bageta speciala, element furnizat de producatorul foliilor autoadezive.

In plus pentru un maxim de efect vizual s-a proiectat si executat o pardoseala de sticla securizata din trei foi de 10mm grosime, sub care au fost amplasate cioburi de sticla, iluminate cu lumina rece de culoare alba. Jardinierele din jurul stalpilor, in care se regaseste scoarta de copac si pietricele vin sa completeze decorul, in timp ce comoditatea clientilor este sporita prin utilizarea demifotoliilor din piele ecologica.

Iluminatul perimetral realizat din tuburi de neon continue pe toata lungimea si controlate prin intermediul unui controler permit schimbarea culorii luminii si astfel a atmosferei din intreaga locatie.

Toate proiectele