Amenajare interioara restaurant UNO1 Caffe Mihailesti

Scopul proiectului de mai jos a fost transformarea unei case cu functiunea de locuinta intr-un bistro/cafenea cu o zona de supanta rezultata sub forma unui separeu. Spatiul este unul mic, ceea ce-i confera o atmosfera intima, sugestie alimentata printre altele si de luminile calde si dimabile utilizate.

La nivelul parterului s-au folosit pentru pardoseala gresie cu aspect de parchet in care au fost inserate placi ceramice cu modele variate, dispuse sub forma unor alei cu scopul de a delimita vizual cateva zone. Astfel spatiul a capatat dimensiuni mai mari prin impresia pe care o lasa organizarea meselor si a canapelelor. Barul are influente industriale datorita spatiilor de depozitare realizate din profile metalice si a corpului de iluminat alcatuit din becuri simple Edison si cabluri infasurate in jurul unei teve rotunde. Pe de alta parte, fata barului aduce o nota de culoare si modernitate, elementele fiind de fapt scanduri de lemn vopsite intr-o descrestere treptata a intensitatii culorii, in timp ce blatul este din compozit alb.

Albul se regaseste si la scara ce duce la zona de supanta si devine astfel intr-un spatiu cu diferite culori, materiale si texturi o piesa statement, nu doar functionala dar si de design ce atrage prin forma sa elicoidala. Stalpii vopsiti intr-un albastru cobalt sunt placati intr-un gradient evident cu scanduri de lemn de culoare natur, in timp ce finisajele pentru restul peretilor sunt caramida aparenta si vopseaua decorativa gri pentru o nota industriala complementara. Inserarea unor piese de mobilier moderne, precum scaunele sau canapelele ajuta la completarea unui stil contemporan, eclectic cu influente din sfera industriala, iar lasarea grinzilor aparente contribuie la conturarea unui ambient decorativ, primitor.

La nivelul supantei, s-au asezat canapelele de asa natura incat au rezultat 3 alveole pentru un plus de intimitate intr-un spatiu deschis, iar pe peretele din fata supantei a fost amplasat un ecran pentru proiectii ce poate fi urmarit din orice colt al localului. La exterior, pentru a transmite corect mesajul barului, s-a intentionat pastrarea stilului ce se regaseste si in interior, in consecinta textura de vopsea decorativa gri, literele volumetrice din metal, placarea de piatra sau profilele de tabla sunt elementele definitorii ale acestui spatiu modern. 

Toate proiectele