Amenajare interioara restaurant Maria (Covorul Verde) Rosiori de Vede

Restaurantul Maria sau cum este cunoscut printre locuitorii orasului “Covorul verde” din Rosiori de Vede prezentat mai jos avea nevoie de o noua imagine, de un aer modern si un aspect fresh.

Data fiind denumirea localului, aceasta s-a transformat in tema de amenajare interioara si s-a incercat evidentierea acestui detaliu in fiecare dintre incaperi, totusi in maniere diferite. Prima camera de la intrare a avut tema gradinii verzi exemplificata prin ferestre cu licheni care datorita formei lor au imprimat un accent ecleziastic asupra spatiului, fiind completat de scaunele negre asemanatoare cu cele din biserici si canapeaua, cat si de mesele inchise la culoare. Plantele care atarna din scafele din tavan, precum si pardoseala cu modelul alb-negru completeaza imaginea unei sere vintage.

In cea de-a doua camera s-a continuat ideea serei, dar ilustrata de data aceasta prin tonuri mai deschise, cu ajutorul unui tapet insprat din design-ul biofilic. Combinatia alb-verde folosita in mobilier dar si in pardoseala, pereti si tavane confera locului un aer de puritate, deranjat doar de culorile naturii. Urmatoarea camera primeste o atingere industriala in care design-ul plantelor este inserat subtil. Culorile sunt mai inchise, ceea ce ii da un aer intim, fiind folosita caramida aparenta rosiatica, scaunele au design industrial autentic, in timp ce corpurile de iluminat metalice completeaza perfect imaginea urmarita.

Camera patru este un mix de design scandinav cu accente industriale date de peretele de beton aparent. Printe crapaturi, vegetatia isi face locul si aici sub forma muschilor de tip gradina verticala, iar corpurile de iluminat au plante agatatoare pentru un joc de volume si culori pe tavan. Cea mai mare camera este cea din urma care prezinta elemente din diferite stiluri, dar care puse laolalta formeaza un eclectic armonios. Combinatiile de culori vii, cu tablouri de licheni, cu galeti de plante prinse in perete, scafe cu scanduri de lemn natur, lavabila de culoare albastru cobalt care dezveleste treptat caramida aparenta alba, toate sunt detalii care contribuie simtitor la stilul unic creat.

Incaperea de distribuire a zonelor este si locul barului, care prin butaforia unor ferestre de tip vitralii duce spre un contemporan art deco, imagine sustinuta si de corpurile de iluminat folosite. Materialele utilizate in realizarea barului s-au dorit a fi deosebite, acesta fiind piesa principala care se observa inca din intrare, el trebuia sa aiba un impact puternic asupra primei impresii, asa ca s-a ales o marmura de culoare verde pe un strat suport auriu cu elemente verticale de lemn vopsit negru. 

Toate proiectele