Amenajare interioara Rovi's Bar Alexandria

Candva in 2005, in urma cu mai bine de 10 ani de zile, pub-ul Rovi’s reprezenta etalonul barurilor din Alexandria, jud. Teleorman. Pentru arhitectii One Design a reprezentat o adevarata provocare sa demareze un proiect de schimbare din pub in cafenea, aceasta modificare presupunand renuntarea la toate elementele de decor, mobilier, instalatii existente, practic preluarea unui spatiu de la zero. Presiunea a fost si mai mare avand in vedere faptul ca locatia era nr.1 in oras ca atare noul proiect trebuia sa fie exceptional. Ceea ce s-a si intamplat.

In anii ce au urmat s-au realizat proiectele de reamenajare a terasei, constructie a restaurantului si schimbare a circuitelor din bucatarie si extinderea acesteia.

Anul 2015 a inseamnat o noua schimbare radicala a Rovi’s, renuntandu-se la conceptul de cafenea si implementarea unui concept de bistro, asa cum exista in acest moment. Din nou o mare provocare pentru echipa de arhitecti a biroului de arhitectura si design One Design Bucuresti.

Conceptul a avut la baza cateva cuvinte definitorii clare: multitudine de texturi si culori, vitalitate, traseu, antiteza, simbioza, diversitate, atmosfera, adaptabilitate. Astfel intr-un spatiu de aproximativ 130 mp au fost create mai multe zone dupa cum urmeaza:

Pe langa cele mentionate anterior finisajele pentru alte suprafete de pereti sunt compuse din lamele de lemn masiv, piatra naturala de trei dimensiuni si trei texturi diferite precum si anumite zone mici de tapet.

Toate instalatiile, traseele de cabluri si echipamentele au fost lasate aparent, vopsite in culoare negru pentru a induce ideea de industrial intr-un spatiu foarte finisat. In fapt pana la inaltimea de 2,90m totul este suprafinisat in timp ce de la aceasta cota pana la 3,50m totul este lasat cat mai brut cu putinta.

In zona stalpilor centrali s-a realizat o simbioza intre finisajul brut al stalpilor si panourile din tabla taiate organic cu plasma, prinse de stalpi si iluminate creand o volumetrie cu totul aparte.

Ar fi foarte multe lucruri de spus despre aceasta amenajare cu totul aparte care imbina in mod armonios, lemnul, metalul, ceramica, sticla si materialele textile, dar expresia vizuala este cea mai potrivita, imaginile redand destul de bine atmosfera din bistro-ul Rovi’s.

Toate proiectele