Amenajare Restaurant Traffic

Amenajare Restaurant Traffic

Plan amenajare interioara restaurant Traffic

Traffic Restaurant & Lounge este unul dintre proiectele de suflet ale One Design, atat prin amplasarea sa in inima Capitalei, cat si prin imbinarea de stiluri si elemente de design.

Desi exista inca din 2001, sub forma unui pub in stil englezesc, Traffic a fost renovat si transformat intr-un local sofisticat si calduros in acelasi timp. Toate acestea s-au petrecut in decursul a aproximativ doua luni, iar rezultatul a reusit sa imbine cerintele pretentioase ale proprietarilor.

Discutiile cu proprietarii au dus catre ideea de “pub reinventat”. Am folosit elementele pe care le gasesti intr-un pub: placari si tavane din lemn, podele din lemn si placi din ciment si mobilier din lemn dar altfel.

Datorita configuratiei spatiului interior localul este practic impartit in trei zona fiecare cu punctele sale de interes. Partea de la intrare este o zona de zi, cu suprafata vitrata de mari dimensiuni leaga strada si gradina de vara de spatiul interior. Coltul cu mosaic 3d din lemn completeaza imaginea. Urmatoarea zona este cea dominata de bar cu fata de bar din cuburi din lemn colorate si de peretele sertarelor. Partea de seara asezata in fata semineului a fost creata ca o zona de dining.

Pardoseala este o imbinare de placute din ciment (mozaic hidraulic, placi de ciment, placi hidraulice, placi Portland, etc) si dusumea din lemn masiv de Ipe.

Diversele “probleme” ale spatiului comercial in care se afla Traffic au dus la folosirea unor trucuri.

Stalpul foarte masiv din zona intrarii a fost placat cu sticla de culoare neagra pentru ca vizual prezenta lui acolo sa nu mai fie atat de pregnanta.

Prezenta unei diafragme din beton care imparte spatiu in doua si permite legatura doar prin golul de dimensiunile unei usi duble a dus la decizia de a amplasa cel mai important punct de inteles a unui local – barul – in planul cel mai indepartat fata de intrare. Astfel barul fiind puternic iluminat distrage atentia de la golul prin care esti nevoit sa il vezi.

In cazul barurilor se aplica regula: bigger is better. In cazul nostru din lipsa de spatiu am recurs tot la un truc. Placarea reflexiva cu sticla neagra din stanga barului face ca perceptia asupra dimensiunilor acestuia sa fie alta.

Cel mai bun mod de a ascunde cei doi stalpi aflati in zona semineului a fost sa ii scoatem in evidenta. Piesele din MDF vopsit creaza impresia unei separari a spatiului dictata de design si nu de structura de rezistenta.

In redefinirea localului Traffic Restaurant & Lounge s-a tinut seama si de dorinta proprietarilor de a pastra cateva elemente din prima amenajare: tabloul din zona intrarii si saxofonul din tub Neon aflat in stanga barului.

Exteriorul a fost si el schimbat. Tamplaria este acum de culoare neagra. Soclul, parapetii, stalpii si aticul au fost placati cu BOND de culoare neagra. Pe atic s-au montat lamele din aluminiu vopsit electrostatic in doua culori care fac compozitia dinamica, acesta schimbadu-si practic culoarea cand privitorul este in miscare.

Toate proiectele