Amenajare interioara patiserie Rosiori de Vede

Proiectul de mai jos a presupus amenajarea unei brutarii, care pune la vanzare, pe langa paine, diverse produse de patiserie, cofetarie, inclusiv pizza si care dispune de spatii de servire si luat masa. Scopul acestei amenajari a fost obtinerea unui spatiu contemporant, cu elemente simbolice de compozitie care creeaza o atmosfera primitoare si care transmit mesajul pe care clientul l-a dorit de la inceput: elemente traditionale intr-un ambient “Modern”, de altfel acesta fiind si numele patiseriei.

Avand in vedere specificul spatiului, s-a urmarit integrarea unor piese decorative care sa duca gandul spre procesul fabricatiei painii. Astfel, deasupra rafturilor cu paine sunt expuse etapele producerii acesteia: de la site pentru cernerea fainii, la copaile din camara bunici pentru framantarea aluatului, la panzele care acopera aluatul in timpul dospirii, la sucitoarele folosite pentru a intinde coca, pana la lemnele necesare in cuptorul de coacere si intr-un final la obtinerea produsului finit, painea cea de toate zilele.

Era necesar ca materialele folosite sa transmita caldura si autenticitatea procesului, asa ca s-a optat pentru lemn natur, textile care sa aduca prin textura cu sacii de grau folositi la moara, moara fiind un obiect simbolic folosit pe unul dintre pereti. De asemenea, armonios integrate in acest ansamblu si-au gasit locul si profilele metalice, vopsite negru, pentru obtinerea unor accente, in timp ce pata de culoare, galbenul folosit in pernele scaunelor si canapelelor, completeaza perfect paleta de culori si nuante.

Stilul obtinut astfel este unul eclectic, cu piese din arhitectura traditionala (scandurile, lemnele folosite in mod decorativ), imbinate cu elemente industriale (profilele metalice sau corpurile de iluminat cu becuri Edison) si piese de mobilier scandinave (scaunele si canapelele), rezultand astfel un spatiu contemporan, care transmite un mix de sentimente pentru gustul fiecarei persoana care ii trece pragul. 

Toate proiectele