4 sfaturi esentiale pentru amenajarea corecta a unei bucatarii moderne

Fara indoiala, bucataria este una dintre cele mai importante incaperi dintr-o casa, asa ca amenajarea sa intr-un mod cat mai eficient reprezinta o prioritate pentru orice persoana. Este absolut normal sa ne dorim cu totii sa avem bucatarii ca-n revistele de specialitate. Dar cum ajungem la o asemenea performanta?

In cele ce urmeaza veti putea gasi informatii utile si sfaturi practice despre cum trebuie sa amenajati o bucatarie moderna, astfel incat sa se potriveasca in totalitate cu preferintele dumneavoastra, dar si cu stilul ales in intreaga locuinta.

Ce suprafata aveti la dispozitie?

Fie ca ne place, fie ca nu, dimensiunea bucatariei are un rol decisiv in alegerea mobilierului potrivit. Nu toate apartamentele sau casele au bucatarii spatioase, dar asta nu inseamna ca nu pot fi amenajate cu gust! In cazul unei bucatarii moderne de mici dimensiuni, sunt potrivite corpurile cu linii simple, cu un design minimalist, care sa ofere incaperii un aspect aerisit si curat. Incercati sa nu alegeti piese de mobilier voluminoase, masive, pentru ca vor incarca foarte mult camera din punct de vedere vizual. In schimb, daca vorbim despre o bucatarie mare, lucrurile stau complet diferit. Aveti libertatea sa va jucati cu diverse forme, materiale si culori, singura conditie fiind sa pastrati acelasi stil pentru toate.

Cui serveste bucataria de fapt?

Functiile unui bucatarii care este folosita de o familie cu copii sunt total diferite de cele ale unei camere proiectate pentru un cuplu de tineri. In timp ce in familie se gateste in fiecare zi, ceea ce inseamna ca e nevoie de spatiu suficient, mobila rezistenta si multe corpuri pentru depozitare, in cazul unei bucatarii pentru tineri poate fi mai important aspectul, si nu neaparat functionalitatea. De aceea, inainte sa incepeti cautarile pentru mobila de bucatarie, trebuie sa stiti exact care sunt nevoile dumneavoastra din acest punct de vedere.

O tema bine definita - cheia unor amenajari interioare de succes

In general, pentru ca in toata casa sa fie armonie in ceea ce priveste design-ul interior, este bine sa alegeti o singura tema. Ce inseamna asta? Este recomandat sa pastrati un echilibru al culorilor si al materialelor in toate camerele, inclusiv bucataria. Mai precis, daca living-ul este amenajat in nuante neutre (bej, gri, maro, galben ori pasteluri), nu decorati bucataria in culori foarte puternice, aflate la extreme (rosu aprins, verde neon etc.).  De asemenea, daca in dormitor predomina lemnul, ar fi nepotrivit sa amenajati bucataria doar cu accesorii metalice, extravagante.

Culori potrivite pentru bucatarie

Pentru ca va petreceti in bucatarie o buna parte a timpului dintr-o zi, culorile folosite pentru piesele de mobilier si pentru pereti trebuie sa ofere o stare generala de buna dispozitie. Acesta trebuie sa fie punctul de pornire. Incercati sa va dati seama ce anume va doriti - sa fie vibranta sau, din contra, bucataria sa fie o oaza de liniste?

Se spune ca rosul stimuleaza pofta de mancare, in timp albul este o alegere ideala daca preferati accesoriile in culori puternice pentru a adauga bucatariei senzatia de “caldura”. De asemenea, albastru este o alta culoare puternica, de aceea este bine sa fie combinata cu nuante neutre, pentru a evita incarcarea vizuala a spatiului. Galbenul duce instantaneu cu gandul la soare, veselie, iar atunci cand este combinat cu nuante de gri deschis are un efect calmant.

Toate articolele