Obtinerea Certificatului de Urbanism

Certificatul de urbanism este documentul necesar si obligatoriu pentru realizarea oricarui proiect de constructie indiferent de destinatia imobilului. Acest certificat este recomandat a fi solicitat inainte de achizitia unui teren sau unui imobil pentru a afla informatii despre ceea ce urmeaza sa cumparati. Informatiile prezentate in cadrul certificatului descriu:

De unde se obtine?

Daca terenul sau imobilul se afla in oras sau comune de mari dimensiuni care au serviciu de urbanism propriu, certificatul de urbansim se obtine de la Primaria orasului/comunei pe raza careia se afla terenul sau constructia asupra careia se vor face modificari.

Daca terenul se afla intr-o comuna de mici dimensiuni fara serviciu propriu de urbanism atunci certificatul de urbanism se va obtine de la Consiliul Judetean.

Documente necesare pentru obtinerea Certificatului de Urbanism

In mod obligatoriu pentru obtinerea certificatului de urbanism se vor prezenta urmatoarele documente:

Unde se depune documentatia pentru obtinerea Certificatului de Urbanism?

Documentatia intocmita de arhitect impreuna cu toate documentele mentionate anterior se vor depune la serviciul urbanism din cadrul primariei de oras/comuna sau consiliului judetean. De la registratura veti primi un numar de dosar urmand ca in termen de 30 de zile sa va prezentati in acelasi loc pentru ridicarea Certificatului de Urbanism.

Pentru ce fel de lucrari este necesar Certificatul de Urbanism?

Obtinerea unui certificat de urbanism este recomandata inca de la momentul achizitiei unui teren sau a unui imobil existent pentru a putea analiza oportunitatile care deriva daca se va perfecta tranzactia.

In egala masura certificatul de urbanism este obligatoriu pentru intocmirea oricarui proiect ce urmeaza a fi supus autorizarii si este documentul ce sta la baza oricarui proiect. Asadar fie ca doriti sa faceti o recompartimentare interioara a unui apartament, constructia, extinderea sau mansardarea unei case sau edificarea oricarui nou imobil veti avea nevoie de acest document. 

Toate articolele